Kdz. Ereğli'de Köydes'in içme suyu konusunda yaptığı hizmetleri anlatan Kaymakam İbrahim Çay, Çiğdemli'ye Kızılcapınar Barajı'ndan su aldıklarını ve tesisin hizmete girmesi için bağlantıyı gerçekleştirecek Devlet Su İşleri'ni (DSİ) beklediklerini, bu hizmetin toplam maliyetinin de 200 bin TL olduğunu  açıkladı. Kaymakam Çay, Düzpelit'te de 40 bin TL harcayarak içme suyu sorununu çözdüklerini, Danişmentli'de patpatlarla su çekildiğini yazan basının haberleri üzerine de bu köyde eski olan tesisatı 37 bin TL'ye yenilerek su kaçaklarını önleyerek çözüm bulduklarını ifade etti. Yazıcılar ve Güzelyurt köylerinde de açıktan geçen su şebekesini kapalı hale getirerek hizmet verdiklerini açıklayan Kaymakam Çay. Pembeciler, Abdi, Işıklı, Ruşanlar, Gebe ve Yaraşlı Yörük'te yaptırılan içme suyu projesinde kullanmaya düşündüklerini eski kuyunun taşlarla doldurulması nedeniyle yeniden kuyu açmak zorunda kalındığından projenin ötelendiğini ve kuyunun yapımı için ihaleye çıkacaklarını söyledi.
İlçede bozulan yolların onarımının yama çalışmalarıyla devam ettiğini de anlatan İbrahim Çay, devlet vatandaş işbirliği ile beton yol da yaptıklarını, dağıtılan 32 bin torba çimentonun ardından 20 bin torba çimento talebinde de bulunduklarını ifade etti.
Çay, ayrıca köylerin içme suyu konusunda Milletvekili Ercan Candan'ın özel çalışmalarıyla Ereğli ve Alaplı ilçelerinde gölet yapımı için başlatılan çalışmaların devam ettiğini, DSİ yetkililerinin öncelikle yer tespitinde bulunmak üzere çalıştıklarını da kaydetti.