Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş, 2014 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi, 2015 yılında bütçenin 55 milyon TL’ye çıkartılacağını belirtti. Kar yağışı nedeniyle köy yollarının kapanmaması için her zaman hazırlıklı olduklarını söyleyen Başkan Durdubaş, “Kar yağışı başladı ve biz bu duruma her yıl hazırlıklı olduğumuz gibi bu yıl da hazırlıklıyız” dedi

İl Genel Meclisi’nin bu yılı 2014 yılı planına göre geçirdiğini belirten Durdubaş, “Çalışmalarımız belliydi ve köylerimizde tamamlanmayan çalışmalarımız vardı. Biz köy ortalaması ve il ortalamasına göre yollarımızın yüzde 60’ını asfalt yaptık. Yine bunun yanında içme suyu açısından sıkıntılı olan köylerimiz var. Bunlarla ilgili olarak da gerek KÖYDES’in, gerek de İl Özel İdaresi’nin çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında yıllardır devam eden işlerimiz de var ve bunlar şu anda da devam ediyor. 2015 yılında 55 milyon liralık bir bütçemiz var ve bu yıllardır devam eden işlerimiz bu dönemde de tamamlanacak. Yine yeni yetersiz olan köylerimiz var ve arkadaşlarımız bu köylerle ilgili olarak da araştırmalarını yaptılar. Bütçemizi onayladık ve yeni bütçede de çalışmalar devam edecek. Bu arada yine KÖYDES ödeneklerini bekliyoruz ve onunla ilgili de programlar hazırlandı. Kaymakamlıklarla ve diğer arkadaşlarımızla birlikte planlanan işler bunlar. Dolayısıyla da yürütülmeye başlanacak. Kış aylarına girdik. Kar yağışı başladı ve biz bu duruma her yıl hazırlıklı olduğumuz gibi bu yıl da hazırlıklıyız. Daha önceki dönemlerimizde bu alanda deneyimimiz biliniyor, il ve ilçe merkezlerinin yolları açılmadan biz köy yollarımızı açmıştık. Köylerimizde hastalanan vatandaşlarımıza daha çabuk ulaşabilmek için önceliğimizi oralara verdik. Gerektiği zaman ambulanslarımıza yardımcı olduk ve özel idarenin araçları ile hastalarımızı kurtardık. Tabii ki bu anlamda İl Özel İdaremiz başarılı bir idaredir. Şu anda da her şeye hazırlıklıyız” diye konuştu.
“Kar yağışının devam etmesine rağmen köylerimizde kapalı olan bir yol yok” diyen Durdubaş, “Sadece yüksek kesimlerde olan köylerimizde okuldan geriye dönen öğrencilerimizin zorluk yaşamaması için çalışmalarımız devam ediyor. Biz her zaman olduğu gibi ekipmanımızla kışa hazırız” dedi.