Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı, Komşu Kontrol Projesi ve yangınlara karşı alınacak önlemler" kapsamında köyleri dolaşarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, gazetecilere yaptığı açıklamada, haftada 3 gün köyleri ziyaret ederek "Komşu Kontrol” Projesi kapsamında köy halkına bilgiler verdiklerini söyledi.

Köylerde yaşanacak olası hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmasını istediklerini anlatan Balci, şöyle konuştu:

"Jandarma sorumluluk bölgesindeki belde, köy, mahalle ve yaylalardaki hırsızlık olaylarını önlemek, meydana gelen olayları ise süratle aydınlatmak, kış dönemi boş kalan yerleşim yerlerine uzak yayla gibi yerlerdeki evlere suçluların veya suç işlemeyi meslek edinmiş kötü niyetli şahısların yerleşmesine, barınmasına ve erzak ihtiyaçlarını karşılamalarına meydan vermemek, vatandaşta suç korkusu oluşmasına meydan vermeyerek huzur ve güven ortamının pekiştirilmesi amacıyla proje hazırlanmıştır. Bu proje kapsamında her köyümüzü gezerek sinevizyon eşliğin sunumlar yapıyoruz. Broşürler dağıtıyoruz."

(AA)