CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk Çaycuma’nın Akyamaç ve Hacılar köyünde yoğun ilgi ve sevgi gösterisiyle karşılandı.

Kendisine gösterilen ilgiden memnun olan Köktürk; “Görüyorum ki vatandaşlar kararını  vermiş. Bu kararlılıkla CHP ile halkın iktidarını kuracağız.” dedi. Köy ziyaretlerinde köyden kadınların da Köktürk’ü dinlemeye gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Köktürk, CHP’nin aile sigortası ve askerlik projesini anlattı. 

Köktürk Akyamaç köyünde kadınlara hitaben yaptığı konuşmada; “Sömüren yandaşın değil ezilen vatandaşın yanındayız. Her yoksul ailede kadının banka hesabına ayda en az 600 lira yatırılacak. Tarım kesimi, ev hizmetleri, evden çalışma gibi kadının yoğun çalıştığı alanları kayıtlı hale getirecek ve bunları sosyal güvenlik kapsamına alan yeni sigorta programları oluşturacağız. Aile Sigortası kapsamındaki destekleri doğrudan kadına verecek, her ay kadının banka hesabına yatıracağız. Kadının ailedeki ve toplumdaki rolünü güçlendireceğiz.” dedi. 

Hacılar köyünde de yoğun kalabalık ve sevgi gösterisiyle karşılanan Köktürk; “Çaycuma’nın bu şekilde bana sahip çıkmasından gurur ve onur duyuyorum”  dedi. Köktürk, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada; “Zonguldak emekçi kentiyken emekli kentine dönüştürüldü. TTK kapanma noktasına getirildi. Zonguldak devlete verdiğini geri alamadı. Hükümet Zonguldak’a sırtını döndü. Başbakan Zonguldak mitinginde ne TTK’yı konuştu ne de emeklileri. Çünkü bu hükümet TTK’yı kapatmak istiyor. Kömürü de dışarıdan alın diyecek. Her seçim döneminde yaptıkları gibi Filyos Projesi diyerek bu seçimi de atlatma peşindeler. Oysaki Filyos Projesine de yeterli ödenek ayırmıyorlar. Filyos Vadi ve Liman Projesi sadece CHP programında yer almaktadır. CHP iktidarıyla Filyos Vadi Projesine yeterli kaynak aktarılacak ve proje hayata geçecektir” sözleriyle konuştu.