CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, 16 Nisan tarihinde yapılacak halk oylamasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Köylerde yaşayan vatandaşların ekonomik sıkıntılardan ve işsizlikten şikayetçi olduğunu belirten Ocakçı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

"HAYIR OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLATIYORLAR"

"16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'na ilişkin çalışmalarımız, programlarımız dâhilinde hafta sonunda E. Sofular ve Ormanlı Çevre köylerindeydik. Referandum çalışmalarımızda halkımızı aydınlatma görevimize devam ettik. CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanımız, yöneticilerimiz ve partililerimizle köy köy dolaşarak her vatandaşımıza tek tek 16 Nisan’dan sonra ülkemizi bekleyen sorunları ve neden “Hayır” olması gerektiğini anlatıyor.

 

"...AÇLIKTAN ŞİKAYETÇİ"

Köylülerimizin büyük kısmı, bu oylamanın ülke menfaatine olmadığını, bu Anayasa değişikliğinin vatandaşın sıkıntılarına herhangi bir çözüm içermediğinden dolayı referanduma sıcak bakmıyor. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız ekonomik sıkıntılardan, işsizlikten, açlıktan şikâyetçi. Köylülerimiz 16 Nisan’da oylarını Cumhuriyet’ten yana kullanacaklarını ifade ediyorlar. Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak gerektiğini anlatan köylülerimiz, Cumhuriyet’i kazanmak için her aile şehit verdi, Gazi oldu diyor. Cumhuriyet ile uğraşacaklarına öncelikle vatandaşın sorununa eğilsinler diyerek tepki koyuyorlar. Anlatılan nedenleri yerinde bulan köylülerimiz bilgilendirildikleri için ayrıca teşekkür ettiler. Cumhuriyetine sahip çıkan ve 16 Nisan Referandumundan endişeli vatandaşımızın yanında yer almaya, onların sesi olmaya ve halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz"