İsafakıhlı Köyü Durabeyli Mahallesi'ni Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği adı altında Alaplı ve Ereğli Türk Kızılay Şubesi'nin ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Alaplı'nın İsafakıhlı Köyü Durabeyli Mahallesi'nde Alaplı ve Ereğli Türk Kızılay Şubesi ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi.
İsafakıhlı Köyü Durabeyli Mahallesini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği adı altında düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilgi oldukça fazlaydı. Ancak özellikle bayanlar da kan verme sırasında tansiyon çıkması nedeniyle toplamda 40 ünite kan toplandı.   Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit konu ile ilgili şunları söyledi;  "Katılımın yüksek olması Kızılay'a gösterilen değerin bir işaretidir. Kızılay her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındadır. Kızılay iyi gün dostu değil her zaman kötü gün dostudur. Önümüzdeki günlerde köylerimizde, sivil toplum örgütleri ve eğitim camiası ile ortaklaşa bu gibi kan bağışı kampanyalara devam edeceğiz."
Köy Muhtarı Recep Korkut açıklamalarında "Bu kampanya köyümüzde ilk oldu. İnşallah bunu sürekli devam ettireceğiz. Bu konuda bize yardımcı olan Kızılay yetkililerine teşekkür ederim" dedi. Ereğli Kızılay Şube Sekreteri Sacit Korkmaz ise konuşmasında, "Köylerimiz-de kan bağışı kampanyaları devam edecektir. Bu tür organizasyonlar sayesinde kampanyalar daha da yaygınlaşacaktır. Köy muhtarlarının ve köyün ileri gelenlerinin talepleri doğrultusunda bu tür organizasyonlar sürecektir" dedi.
Kan bağışı kampanyasına Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Alaplı Kızılay Şube Başkanı Hayri Yiğit, Köy Muhtarı Recep Korkut, Ereğli Kızılay Şube Sekreteri Sacit Korkmaz, Köy Dernek Başkanı Yaşar Turan, Zonguldak Kan Merkezi yetkilileri ve köy halkı katıldı.