Karadeniz Ereğli'de faaliyet gösteren Sanat Kurumu'nun,  Karadeniz Ereğli Belediyesi ile gerçekleştirdiği  Köy Projesi kapsamında, ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki ilköğretim okullarında sergilediği Akıllı Soytarı adlı tiyatro oyunu Kandilli'de de ilgiyle izlendi.

Tiyatroya gitme imkanı bulunmayan ilköğretim okulu öğrencilerini bu önemli sanat dalı ile buluşturmayı amaçlaya proje, Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin destekleriyle bugüne kadar altı ayrı yerleşim biriminde gerçekleştirildi.

EREĞLİ BELEDİYESİ VE
SANAT KURUMU İŞBİRLİĞİYLE
25 Şubat Cumartesi günü Kandilli'deki Madenci İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluşan Sanat Kurumu oyuncuları, Fikret Terzi'nin yazdığı Akıllı Soytarı adlı oyun ile çocuklara neşeli bir hafta sonu yaşattılar.
Tiyatro oyununun başlamasından önce projeleriyle ilgili bilgi veren Sanat Kurumu yöneticisi ve Akıllı Soytarı adlı oyunun yönetmeni Cihangir Amca; Biz bugüne kadar büyük şehirlerde çok oyunlar oynadık. Uluslararası festivallerde sahne aldık. Bir gün arkadaşlarla dedik ki; 'Biz buralarda oynuyoruz.
Buradaki çocuklar rahatlıkla oyunlarımızı seyrediyorlar. Ama hiç tiyatroya gidememiş çocuklarımız var köylerde.' Tiyatroya gelme şansları olmayan çocuklara gitmeye karar verdik. Böyle bir fikir attık ortaya. Bütün arkadaşlarımız fikri benimsediler dedi.
KÖYLERDE TİYATRO COŞKUSU
Sloganlarının İstikbal Köylerdedir. olduğunu kaydeden Yönetmen Cihangir Amca,  köylere giderek tiyatro oyunlarını sahnelemenin ve öğrencilerle buluşmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek; Oyunlarımızı ücretsiz oynuyoruz. Hiçbir şey istemiyoruz. Hatta buralara gelirken sefertaslarıyla yemeklerimizi bile kendimiz getiriyoruz. Köylerdeki vatandaşlarımızdan hiçbir maliyet çıksın istemiyoruz. Çocuklar bizim gözbebeklerimiz. Onlar bizim umutlarımız. O yüzden de köylere ulaşmaktan çok gururluyuz, çok mutluyuz. Bu duygular sadece benim değil, ekipteki tüm arkadaşlarımın duyguları dedi.
Bundan sonra yedi yerleşim biriminde daha oyunlarını sergileyecekleri bilgisini veren Cihangir Amca, Armutçuk İlköğretim Okulu, Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu, Bayat İlköğretim Okulu, Kurtlar İlköğretim Okulu, Kızılcapınar İlköğretim Okulu ve Gökçeler İlköğretim Okulu'nda sergiledikleri oyunlarına büyük ilgi gösterildiğini vurguladı. Amca açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: Kandilli geldiğimiz altıncı yer. Bildiğiniz gibi yeni sistemde taşımalı eğitim var. Dolayısıyla bazı köylerde beş-altı okulu birden ağırlıyoruz. Yani yaklaşık otuz köyün okulu oyunumuzu izlemiş durumda. Bundan sonra da gitmemiz gereken yedi merkez daha var. Bu organizasyon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapıldı. Toplam on üç merkezde oynayacağız. Bugüne kadar programda bulunan sadece bir yere, yoğun kar yağışı dolayısıyla gidemedik. Ancak o köyümüze de ilerleyen günlerde gideceğiz. Destek verenlere teşekkür ediyoruz.