Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, 52 köyde muhtar ve din görevlileri öncülüğünde yangın müdahale ekipleri kuracaklarını bildirdi.

Taşkın, yaptığı açıklamada, Köylerin İtfaiye Müdürlüğüne en az 10 kilometre en çok 25 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle böyle bir çalışma başladıklarını söyledi.

Yangına ilk müdahalede köy halkının desteğinin çok büyük olduğunu ifade eden Taşkın, şöyle dedi:

“Köylerde evlerin büyük bir bölümünün ahşap olması, soba kullanımının doğru yapılmaması, bacaların temizlenmemesi, yanıcı ve yakıcı maddelerin evlerini altındaki katlarda depolanması köylerde meydana gelen yangınların başlıca nedenlerindendir. Can ve Mal kaybını en alt seviyeye indirmek için, Köy muhtarlarımız ve din görevlilerimize yangın eğitimi vererek köylerde gönüllü bireylerden oluşacak yangın müdahale ekipleri kurmayı planlıyoruz. Kurduğumuz ekiplere malzeme desteği de sağlayarak köy halkının yangınlara ilk müdahale desteğini almak istiyoruz. Ayrıca köylerde her eve bir yangın tüpü bulundurmak için çalışma yapıyoruz. Amacımız İtfaiye ekipleri yangın yerine ulaşana kadar bu köylerde oluşturulacak ekipler sayesinde yangının büyüme hızını yavaşlatmayı hedefliyoruz.” (Haber Cem Sürmeneli)