Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, 2012 yılında program dahilinde köylerdeki alt yapı sorunlarını devlet millet işbirliği ile çözeceklerini söyledi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde il genel meclisi üyeleri, daire Müdürleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) çalışanları ile birlikte ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulundu.
İl Genel Meclisi Üyeleri Ayhan Akman ve Temel Uslu, Özel İdare Müdürü Şaban Emiroğlu, Özel İdare Alaplı Şantiyesi Şefi Mehmet Gazitepe, Gökhasan, SYDV Müdürü Bulent Güner'den oluşan heyet ile Çengelli, Hüseyinli, Kürkükler, Çiçekli ve Ahiler köylerini ziyaret eden Kaymakam Malğaç, köy muhtarları ve köylülerle fikir alışverişinde bulundu.
Köy Muhtarları tarafından karşılanan Kaymakam Malğaç'a köylüler büyük ilgi gösterdi. Muhtarların köy sorunlarını dikkatle dinleyen ve notlar alan Kaymakam Malğaç, devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu söyledi.
Alaplı köylerinin büyük sorunlarının tamamlanmış olduğunu belirten Malğaç şöyle konuştu: Alaplı ilçesinde yeni göreve başlamamdan dolayı, ilçenin köylerini ve coğrafya yapısını tanımak için ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca muhtarları yerlerinde görüp, onların sorunları ile ilgili taleplerini alıyoruz. Bazı sorunları yerinde değerlendirip 2012 yılında yapacağımız çalışmaların bir takvimini ve sistemini oluşturmaya çalışıyoruz. Bu günde beş köyümüzü yerinde ziyaret ettik. Köy muhtarımızın taleplerini dinledik ve notlar aldık. Ziyaretler çok faydalı ve verimli geçiyor. Bu gibi ziyaretler devam edecek. Önümüzdeki hafta geri kalan köylerimizi tanımak için ziyaret edeceğiz. Tüm ziyaretler sonunda bir program çıkartarak, 2012 yılının çalışma programına vakit geçirmeden başlayacağız. Gördüğüm kadarıyla genel olarak köylerimizin kriz olabilecek bir sorunu yok. Ancak kanalizasyon ve alt yapı işlerinin beklediğini gördük. Bunları bir program dahilinde hızlandırmak için çalışmalara hemen başlayacağız. Birkaç köyde küçük çaplı yol sorunu olduğunu tespit ettik. Köylerimizin genel itibariyle çok önemli sorunu olmadığını görmek bizi memnun etti. Bunda da kaymakamlık, özel idare, köylere hizmet getirme birliği, il genel meclisi üyeleri ve yerel halk ile muhtarların sorunlarına sahip çıkmaları ve bu işlerin birlikte yapma anlayışın sonucu olduğunu gördük. Bizlere de işlerin bitmesi toplanması adına ümit veriyor. Aynı anlayışla 2012 yılında da devlet millet elele çalışmalara devam edeceğimizi düşünüyorum. Bunun sonucunda Alaplı Köylerimizde önemli alt yapı sorununun kalmayacağını düşünüyorum. Bu zamana kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum