Alaplı ilçesine bağlı köylerin grup yollarına güvenlik kamerası sistemi kuruldu.

Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy grup yollarının çeşitli yerlerine 25 adet güvenlik kamerası yerleştirildi. Köylerden toplanan paralarla yapılan güvenlik sistemi 35 bin TL mal olduğu belirtildi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, yaptığı açıklamada, 7 gün, 24 saat gözetlendiği kamera sistemi ile çalıntı ya da aranan araç ve şahısların anında tespit edilebileceği söyledi.

İlçe Jandarma Komutanlığını belirlediği 7 bölgeye güvenlik sistemi kurulduğunu ifade eden Çağlar, Köylere kurulan güvenlik sistemi köylerin desteği ile kurulmuştur. İlçe Jandarma komutanlığını belirlediği 7 bölgeye kurulan sistem gece görüşüne ve plaka okuma özeliğine sahiptir. Köylerde, hırsızlık başta olmak üzere birçok olayın aydınlatılmasına yarayacak olan kamera takip sistemi şu anda aktif olarak çalışmaktadır. “diye konuştu

Köylerine güvenlik kamerası kurulmasından memnun olduklarını ifade eden recep Öztürk ise, , "Köy grup yollarımıza güvenlik kamerası takılmasından memnun olduk. Asayiş için iyi olacağını düşünüyoruz. Özelikle fındık sezonunda fındık hırsızlığı çok fazla oluyordu. Bu kameraların yerleştirilmesi jandarma devriyelerinin görevlerini yapmasına destek olacaktır. Emeği gecen Alaplı Kaymakamlığımıza ve İlçe Jandarma komutanlığına teşekkür ediyoruz." dedi.