Zonguldak İl Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından “Katı Atık ve Çöp Toplam Projesi” kapsamında Çaycuma’nın köylerine verilmek üzere 2013 programına alınan 300 adet çöp konteynırı dağıtılmaya başlandı.

AK Parti Çaycuma İl Genel Meclis Üyeleri Arif Sefercik ve Ramazan Bostancı, çevre temizliğinin önemine vurgu yaparak, konteynırların 850 kilogramlık çelik konsültasyondan yapıldığını söylediler. Sefercik ve Bostancı, “Köylerin en büyük sorunu, çevre temizliğidir. Köyleri ziyaretlerimizde, çöplerin gelişi güzel atıldığını görüyoruz. Bu atık maddelerin çevreye olduğu gibi sağlık yönünden de olumsuz etkisinin olduğu bir gerçektir. Köylerimizin nüfus oranına göre idarece programa alınmış çöp konteynırları hafta başında dağıtılacaktır. İhtiyaç duyulan kesimi ise 2014 yılı programına alınıp yılın ilk çeyreğinde köylere gönderilerek köylerin çöp sorunu çözülmeye çalışılacaktır. 2012 yılında köylere verilmesi gereken çöp konteynırlarının çeşitli köylere dökülen 25 kilometrelik asfalt nedeniyle bu yıla ertelendi. İl Özel İdare Müdürlüğü olarak amacımız, belediyelerin yapmış olduğu temizlik hizmetini köylere getirmektir. Türkiye genelinde köylere çöp toplama hizmetini götüren ikinci il olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştular.

İl Genel Meclis üyeleri, haftanın belirli günlerinde Özel İdare tarafından çöplerin düzenli olarak toplanacağını ifade ettiler.