Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, yeni göreve başlayan Malğaç'a yönetim kurulu adına başarılar dilediğini belirterek, Alaplı TSO hakkında bilgiler verdi. Alaplının gelişen büyüyen bir İlçe olduğunun altını çizen Kılıç, Alaplı'da yapılan duble yol çalışması ile Alaplı'nın girişinin kapandığını, Akçakoca tarafından yapılan girişinde kavşağın hatalı olduğunu buraların mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise, TSO yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, Alaplı  Zonguldak'ın şirin bir  ilçesi ve ben gelmeden önce Alaplı  hakkında çok olumlu şeyler duydum, İlçemizde el ele vererek güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum.  İşadamları ve esnaflar bir ilçenin lokomotifidir. En önemli konu birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olarak çalışmaktır. Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunarak Alaplı'nın sorunlarına daha etkin çözümler bulmak için gayret göstereceğiz dedi.
Başkan Kılıç' a ziyaretleri esnasında Alaplı  Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Usaç ve Yönetim Kurulu üyeleri Burhan Alper, Tarık Yazıcı, Recep Ocak, Selçuk Oktay ve sekreter Taner Arslan hazır bulundu.

MUHTARLAR DERNEĞİ DOSYA SUNDU
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Yıldıray Malğaç'a hoş geldin ziyaretinde bulunarak, Köylerin sorunları hakkında dosya sundu. Öncelikli sorunlar hakkında Malğaç'a bilgi veren Yapar, Alaplı çayının yatağının mutlaka ıslah edilmesi gerektiğini çay yatağının gelen moloz ve yetişen çalı ve ağaçlarla dolu olduğunu sel olasılığında çay yatağının taşacağını belirtti. Kanalizasyon ve atık suların Alaplı çayına atıldığını bununda Alaplı çayında su alan köyler için tehlikeli olduğunu ileride Alaplı çayında kokudan geçilmeyeceğini bir an önce Alaplı çayının bundan bir proje ile kurtulması gerektiğini ifade etti. Alaplı ve köylerinin içme suyu probleminin çözülmesi  için gölet projesinin takip edilmesi gerektiğini  çalışmalarda dernek ve muhtarlar olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.
Kaymakam Yıldıray Malğaç , ziyaretten ötürü memnun kaldığını da dile getirerek, sorunları ileriki günlerde  yerinde inceleyeceğini  Alaplı sorunlarını hep birlikte çözeceklerini  belirterek, muhtarlara  teşekkür etti.