Ereğli ve Alaplı ilçelerine bağlı köylerde yaşanan su sorununun çözümü için 3 büyük gölet yapılacağını söyledi. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı ve Çaylıoğlu Beldeleri, Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi’nde gölet yapımı için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Candan, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

Köylerimizin en büyük problemi susuzluktur. Bir tane Alaplı'ya bir tane Ormanlı diğeri de Çaylıoğlu olmak üzere 3 adet büyük gölet yaptırıyoruz. Dolayısıyla köylerin susuzluk sorununu kökten keseceğiz” Ereğli ilçe merkezinde bulunan Kaymakamlık ve Adliye Binası’nın ilçeye yakışmadığını hatırlatan Milletvekili Candan, “Döküntü bir Adliye, yıkıntı bir Kaymakamlık binasının ilçede olması benim ağrıma gidiyor. Elimizi çabuk tuttuk, ilçemize yakışır bir Adliye Binası inşaatı başladı. İnşallah  önümüzdeki günlerde oradaki Kaymakamlık binasını da kaldırmak istiyoruz. Mevcut Kaymakamlık ve Adliye binalarının taşınması ile mevcut yerleri Avrupa kentine  yakışır bir kent meydanı olmasından yanayız” sözleri ile konuştu.

Candan, Ereğli-Devrek karayolunda çalışmaların devam ettiğini yaşanan ufak tefek aksaklıkların çözüme kısa sürede kavuşturulacağını belirtti.