Alaplı Osmanlı Köyünde yaşayan Kalafat Ailesi, kış ortasında köylerini terk ettiler. Osmanlı Köyü Çandırlı Mahallesinde yaşayan Orhan Kalafat (53) yeğeni Kadir Kalafat ile arazi ve ev konusunda anlaşmazlığa düşünce evinden ve araziden oldu. İzalei-şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası sonucunda tüm evini ve arazisini kaybettiğini öne süren Kafalat şöyle dedi;
"Yeğenim ve oğlum kendi aralarında anlaştılar. Evin yarısını böldük. Elektriğini suyunu verdik. Yarısında kendisi oturacaktı. Ancak 1 gün bile gelip evde oturmadı. Daha sonra Yeğenim, Can Atan Gökçe adında birine evin tamamını satmış. Bize evi boşaltın yoksa jandarma ile birlikte boşaltacaksınız diye yazı geldi. Bizde jandarma gelmeden evi boşalttık. izalei-suyu (ortaklığa son) davası açılmış. Bu dava sonunda tüm mallarımız satılmış. Bizim hiç bir şeyden haberimiz yoktu.
Köyde kalacak hiçbir yerimiz olmadığı için İlçe merkezinde bir ev kiraladık" dedi. Orhan Kalafat'ın eşi Yaşar Kalafat ise, "Köyümden ayrılmak bana çok zor geldi. Her gün ağlıyorum.
Bu dünyada gömülecek 2 metrelik mezar yerimiz bile yok. Komşularımın bana haklarını helal etmesini istiyorum."