Alaplı Bektaşlı Köyü Kasırgollu Mahallesi sakinleri el birliği ile köylerinin güzelleşmesi için çalışıyor. Köyde erkekler çakılı çimentoyu köylerine taşırken köylü kadınlar gelen çakıl çimentoyu harç yaparak yollara beton döküyor.

 

Köylere Devlet tarafından yapılan yardımları değerlendirmeye alan köy halkı, çalışmalarını kendi imkânları ile yaparak hem köylerini güzelleştirmek için hem de çamurlu tozlu yollardan kurtulmak için büyük çaba gösteriyor. Alaplı’ya bağlı Bektaşlı Köyü Kasırgollu mahalle sakinleri devlet millet işbirliğini sergileyerek köylerini güzelleştirme çalışmalarına başladı. Köyde ki erkekler kadar kadınların da çalışmalarda boy göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Patpat olarak adlandırılan tarım aracı ile kum ve çakıl çeken kadınlar, çimentoları taşıyarak harç yaptı. Ellerinin hamuru ile erkek işine karışan kadınlar, çalışmalarında erkeklere de taş çıkarttı. Bektaşlı köyü Muhtarı İsa Ertürk çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada " Köyümüze bağlı Kasırgollu mahallesinde köy iç yolları çamur toprak içinde idi. Devlet millet işbirliği ile biz bu mahallemizde 750 metre köy içi beton yol yapacağız. Burada köyümüzün erkekleri dışarıdan çimento çakıl getiriyor, kadınlarımız bu malzemeleri işleyip yola beton döküyor. Herkes gücü nispetinde çalışmanın içinde" dedi.

Köy sakinlerinden Uğur Aşkın ise konuşmasında" Devlet millet işbirliğinin güzel bir çalışmasını köyümüzde yapıyoruz. Başta muhtarımız olmak üzere iktidar partisinin yerel temsilcilerine yardımlarından dolayı köylümüz adına şükranlarımızı arz etmek istiyorum. Çalışmalarımıza köydeki kadınlarımız katkı yapıyor. Bu bizleri daha da kamçılıyor. Yakın bir zaman içinde köyümüz içinde toprak yol kalmayacak" dedi.