Alaplı Aşağıtekke Köyü sakinleri, köy yol güzergahına gelişi güzel atılan çöp ve molozlara tepki gösterdi.


Alaplı'da köy yol güzergahlarına gelişi güzel atılan çöp ve molozlar köylülerin tepkisini çekerken yetkililerden sorunun çözümü noktasında çalışma başlatılması bekleniyor.
Çevre sorunlarının bölgenin ve Alaplı'nın kaderi olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Soner Aşçı, Aşağıtekke Köyü'nün gözden çıkartılmış bölge olmasından şikayetçi olduğunu söyledi.
Köy yolunun sağına gelişi güzel atılan çöp ve molozların insan sağlığını da etkilediğini belirten Aşçı, Alaplı İlçesinin merkezinde ve köylerinde birçok çöplük olmuş. Bizim yemyeşil köy ormanımız da bundan nasibini almaya başladı. Yeni Siteler ile Aşağıtekke Köy arasındaki yol güzergahı kişi veya kişilerce atıldığını düşündüğümüz çöp ve molozlarla dolu, çöplerin içinde ne ararsanız mevcut. Araba lastiğinden hurda televizyonlara, yatak yorgandan yastığa kadar yol boyu ve küçük ormanın içi çöplük olmuş. Küçük ormanın altından incivez deresi geliyor. Deremiz TOKİ ve 690 Evlerin kanalizasyonu ile harap edilmiş durumda, birde çöplerin atılmasıyla o bölgede yaşanamaz duruma geldi. Pis kokular köyümüzün içine kadar ulaşmış durumda dedi.
Alaplı Belediyesi Mesire yerinin çöp ve molozlarla dolu yol güzergahıyla aynı paralelde olduğunu ifade eden Aşçı, Bu bölgenin çöplük olması vatandaşların mesire alanına girmesini de engelliyor. Karayolları yıllarca beklediğimiz yolumuzu yaptı ama yolda ışıklandırma direkleri yok. Mesire alanı hazırlandı orada da aydınlatma sistemi yok. Hal böyle olunca kişi veya kişiler geceleri yol güzergahına gelişi güzel çöp ve molozları insafsızca boşaltabiliyorlar. Belediye sınırlarım içinde olduğu halde hiçbir yetkili denetim ve kontrol yapmıyor. Yetkilileri görev yapmaya davet ediyoruz. Güzelim yeşil bölgemizi bu pis çöp ve molozlardan kurtaralım. Buraları daha sık denetleyelim kontrol edelim, daha geç olmadan insan sağlığını tehdit eden çöplüğü oradan hep birlikte kaldıralım. Yoksa sorunların çözümünü yarınlara bırakırsak bekli de o zaman çok geç kalmış olabiliriz diye konuştu.