Kdz.Ereğli Soğanlıyörük köyünde yaşanan su krizinin giderilmesi halkı sevince boğdu. Yapılan sondaj çalışmalarında 35 metrede su kaynağı bulundu ve ana depo hatlarına su aktarılmaya başlandı. Köylüler Vali Erol Ayyıldız ve Kaymakam İbrahim Çay'a, su teminine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Soğanlıyörük Köyü'nün su ihtiyacının karşılanması için ilk adım atıldı. Ereğli'ye bağlı Soğanlıyörük köyünün Yörük Mahallesi'nin ilçe su şebekesinden kaçak su aldıkları gerekçesi ile Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri geçtiğimiz günlerde hattı mühürlemiş, olay üzerine köy halkı eylem yapmıştı. Olay üzerine Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay devreye girmişti.
Ereğli Belediyesi'nin Delihakkı'da bulunan şantiyesinin hemen alt bölümünde geçtiğimiz günlerde başlayan sondaj çalışmalarında sona ulaşıldı ve 35 metrede su kaynağı tespit edilerek ana su deposu hattına bağlandı. Konuyu başından sonuna kadar takip eden Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay suyun ilk çıkarılma çalışmalarını da bizzat izledi. Soğanlıyörük Köyü Muhtarı İsmail Karaman, Suyumuz bulundu. Son 6 aydır su için koşturuyoruz, artık hayat suyumuzu bulduk diyebiliriz.
Öncelikle Sayın Kaymakamımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı, kendisine özellikle teşekkür ediyorum.
Sayın Valimiz ve il genel meclis üyelerimiz de bu konuda destek oldular.
Suyumuzu bulduk elektriğimiz var hattımız döşeli, depomuz da var, hepsini devreye sokacağız ve 1 hafta içerisinde köyümüzde susuz yer kalmayacaktır." dedi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da su sorununu çözmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.