Alaplı Çatak Köyünde 8 aydır boş durumda bulunan sağlıkevine aile hekimi isteniyor.
Çatak Köyü Muhtarı Ramis Karakaya, daha önce görev yapan ebe hemşirenin tayininin çıkması dolayısıyla yaklaşık 8 aydan bu yana boş olan Çatak sağlıkevine aile hekim istediklerini söyledi.
Çatak Sağlık Evine aile hekimliği gelmesi için 6 köy muhtarlığı olarak defalarca müracaatta bulunduklarını belirten Karakaya, “ Çatak sağlıkevi 8 aydır boş bulunuyor, ebe hemşiremiz kendi isteğiyle tayinin aldı, kadro boş bina boş olduğundan çürümesinden ve çevresinin, binanın camları ve diğer yerlerinin tahrip olmasından korkuyoruz.
Sağlıkevi’mize bağlı köyler günlük iğne, pansuman, sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılıyorlardı.
Sağlık evinin bulunduğu alanın yanında 6 muhtarlığın faydalandığı 8 yıllık ilköğretim okulumuz var, sosyal tesislerimiz var, tesislerin içerisinde sporun her dalında faaliyette gösteren tesislerimiz var.
Buralarda ani yaralanma, kaza ve diğer ani hastalıklarda da ilk müdahale yapılıyordu. Şimdi ise tüm bu hizmetlerden yoksun kaldık.
Çatak sağlıkevine aile hekimliği gelmesi için 6 muhtarlık olarak defalarca müracaat yaptık, şahsım olarak gerekli müracaatları yaptım, ilgili ve yetkililere bildirdik,6 muhtarlığa bağlı 6 bin’in üzerinde nüfusumuz var, mevcut nüfusumuza göre 2 aile hekimi kadrosun açılması gerekli, aile hekimliği köyümüze geldiğinde köylerimizin sağlık hizmeti ayağına gelmiş olacak, ayrıca 500 öğrenci kapasiteli Çatak İlköğretim Okulumuzdaki öğrencilerimize de hizmet etmiş olacak” dedi.
Sağlıkevi’nin bulunduğu alana ilave olarak ek binanın yapılması gerektiği takdirde üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Karakaya, “ Binamız yeni ve aile hekimliğine müsait, alanı müsait yeni ilave bina yapılması gerekirse yerimiz müsait, bina gerekli olursa bizler 6 muhtarlık olarak bina yapımı içinde üstümüze düşeni yapmaya hazırız.
Mevcut güzelim binamız çürümesin, Mollabey sağlık ocağına yığılmalar olmasın, halkımız ayağı dibinde sağlık hizmetini alsın, aynı zamanda kronik hasta sayımız fazla bu hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti yapılır. Biz Çatak Sağlıkevine aile hekimliği hizmetinin 2012 yılında verilmesi hususunda bu çağrımıza en kısa zamanda çözüm bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.