Alaplı ile Düzce Yığılca İlçeleri arasındaki karayolunda asfalt hazırlığı için dökülen dağ malzemesi, köylüleri çileden çıkardı. Yol üzerinde bulunan evlerde insanlar, toz yüzünden pencere açmaya hasret kaldı.

Alaplı-Yığılca arasındaki Karayolunda asfalt yapı için yola serilen dağ malzemesi köylüleri ayağa kaldırdı. Karayolunda meydana gelen toz yüzünden Pencere açamaz, köyde dolaşamaz hale geldiklerini belirten köylüler, suçlu olarak karayollarını gösterdiler. Yığılca-Alaplı İlçeleri arasında maden malzemesi taşıyan kamyonların yollarını bozduklarını öne süren köylüler, ‘kamyonlar ne zaman yoldan geçse korku içerisindeyiz’ diyerek yetkileri göreve çağırdılar.
Yığılca yolu üzerinde bulunan Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener, bölgede yaşayan vatandaşların tozlu ve dumanlı yollardan dolayı çok rahatsız olduklarını ve her geçen gün vatandaşların tepkileri büyüdüğünü belirtti. Yener "Yaklaşık bir ay önce Karayolları ekipleri Alaplı-Yığılca yolu üzerinde yol genişletme çalışmaları ve yol üzerine dağ malzemesi döktüler. Yol güzergâhındaki tüm muhtarlar ve vatandaşlar gibi bende yolumuzun yapılacak olmasından heyecan duydum. Aradan geçen 1 ayda hiçbir çalışmanın yapılmaması ayrıca yolun üzerine döktükleri dağ malzemesinin yolu kullanan yüksek tonajlı kamyonlar ve diğer araçlar yüzünden sürekli toz duman içinde kalması vatandaşlarımız zor durumda bıraktı" dedi. Eski bozuk yollarını özlediklerini ifade eden Yener, "Yoldan kalkan toz duman yüzünden bahçelerimizde çalışamıyor. Evlerimizin balkonlarına çıkamıyor, çamaşır asamıyoruz. Vatandaşlarımız yolun trafiğe kapatılması için eylem yapacaklarını söylüyorlar. Yol sorunumuza en kısa zamanda çözüm bulunmasa, yol güzergâhındaki köylü vatandaşlarımız yolu trafiğe kapatma eylemi gerçekleştirecekler. Olumsuz olayların meydana gelmemesi için bir an önce karayollarının çalışmalara başlaması gerekmektedir" dedi.

"KANTAR KURULSUN"
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Yığılca yolu ile ilgili olarak ağır tonajlı kamyonları yollara zarar verdiğinin belirterek, karayoluna seyyar kantar kurulması konusunda ulaştırma bakanlığının yetkili olduğunu söyledi. Memük," Yığılca, Alaplı arasındaki karayolunda ağır tonajlı kamyonların yollara büyük zarar vermektedir.
Bu bölgeye seyyar kantar kurulması konusunda yetkili olan Ulaştırma Bakanlığıdır. Jandarma ekipleri bölgede bu kamyonlara tonaj uygulaması yapamıyor. Bu Bölge'nin kantara ihtiyacı var" dedi.