- Çaycuma'daki 3 köyün sakinleri, valilik önünde toplanarak, yerleşim yerlerine yakın bir alanda taş ocağı açılmak istenmesine tepki gösterdi

Çaycuma ilçesindeki Sazköy, Yeşilyayla ve Aşağı İhsaniye köylerinin sakinleri, yerleşim yerlerine yakın bir alanda taş ocağı açılmak istenmesine tepki göstererek, topladıkları imzaları valiliğe teslim etti.

Valilik binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Saniye Cicibaşoğlu, köylerinin taş ocağı tehdidi altında olduğunu öne sürdü.

Özel bir şirketin Filyos Çayı'nın Karadeniz'le buluştuğu deltanın üzerindeki bir tepede aldığı ruhsatı yatırıma dönüştürerek taş ocağı açmak istediğini iddia eden Cicibaşoğlu, "Hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunda tümüyle ormanlık arazide çalışma yapılacağı belirtilmesine karşın, hangi türlerde ağaç kesileceği bile belirtilmemiştir. Yabani hayvanların korunmasına yönelik bir çalışma yapılmadığı gibi doğal otlakları ortadan kaldırılacak olan evcil hayvanlarımızın çalışmadan nasıl etkileneceklerine dair en küçük bir ifadeye de gerek görülmemiştir" diye konuştu.

Cicibaşoğlu,  proje hayata geçtiğinde zaten birçoğu maden emeklisi olan köy sakinlerinin yaşam koşullarının daha da güçleşeceğini savunarak, "Yöremizde taş ocağı ve termik santral istemiyoruz. Köylülerimizden topladığımız ve hissiyatımızı dile getiren bin 267 adet imzayı valilik makamına sunarak, bu projenin iptal edilmesi için çaba harcanmasını isteyeceğiz" dedi. 

Daha sonra köy muhtarları, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi ile görüşerek topladıkları imzaları teslim edip destek istedi.

Grup, görüşmenin ardından dağıldı.

 

(AA)