Alaplı ilçesinde açılan taş ocağına tepki gösteren vatandaşlar, iş makinesinin çalışmasının durdurarak eylem yaptı.

Alaplı İlçesi Kasımlı Köyü Ölüce Mahallesi yakınlarında özel bir firma tarafından açılan taş ocağının kapanmasını dile getiren yaklaşık 200 kişi,  “Karıncaların yuvaları bozulmasın”, “Bin dönümlük ormanlık alan yok olacak”,Taş ocağı istemiyoruz.” yazılı dövizleri yaklaşık 5 kilometre taşıyarak iş makinesini çalıştığı alana kadar yürüdü.

Gurup adına konuşan, Mehmet Yiğit, 10 yıldır köyümüzün ormanlık alanına açılan taş ocağı için mücadele verdiklerini söyledi.

Bin 300 dönümlük ormanlık alanın filmini çekerek Danıştay’a ÇED raporunun iptali için gönderdiklerini ifade eden Yiğit, şöyle konuştu:




“2006-2008 yıllarında bu taş ocağı için işlem başlamış olup o gün bu gündür hukuk mücadelesi veriyoruz. Bizim verdiğimiz mücadeleler neticesinde en son Danıştay’a bu Bin 300 dönümlük arazinin filmini çekerek ÇED raporunun iptali için gönderdik. Danıştay’dan bizim leyimize bir karar geldi. Bu karar olmasına rağmen taş ocağı burada ağaçları kesmeye devam ediyor. Yolumuzu bozuyor, su kaynaklarımıza zarar veriyor. Ormanlarımızı katlediyor. Bu taş ocağını işleten firma bizim köylümüzün yolunu kullanmayacağım diyerek teminatta vermiştir. Ancak bakıyoruz ki yine taş ocağı faaliyete geçerek köylünün yolunu kullanmaktadır. Taş ocağına biz karşıyız. Ormanlarımız yok oluyor.”

Köy sakinlerinden, Dulkadın Demirhan ise, Taş ocağı yüzünden geceleri rahat uyuyamadıklarını belirterek, “Ormanlarımızı katlediyorlar. Ağaçları kestikleri için evlerimize kadar sel geliyor. Bahçelerimiz zarar gördü. Biz burada arıcılık yapıyorduk. Ağaçların kesilmesiyle arıcılıkta yapamıyoruz. Biz ormanlarımızın yok olmamasını istemiyoruz.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

(Haber Cem Sürmeneli)