Kdz. Ereğli Ballıca köyü Hoballar mahallesi sakinleri, kendi mahallelerini güzelleştirmek için imece başlattı. Mahalle halkı kendi imkanları ve özel idarenin de katkıları ile mezarlık çevresinde başladıkları düzenleme çalışmalarını tamamladı.
Ereğli'ye bağlı Ballıca Köyü Hoballar mahallesinde köylüler örnek çalışma ortaya koydu. Geçtiğimiz aylarda Huzur Derneği tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu kez de köy halkı ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığı mezarlık alanının çevre düzenlemesini yaptı. Kendi imkanları ve Ereğli Özel İdare'nin desteği ile yapılan çalışmalar tamamlandı.
Hoballar'dan Murat Kara, köy halkı olarak ağaçlandırmanın yapıldığı mezarlık çevresini düzenlemek için karar aldıklarını ve yapılan girişimler sonrasında çalışmaların tamamlandığını söyledi. Kara açıklamasında, "Mahalleye ait merkez mezarlığı, Aralık 2009 tarihinde köy halkı ile ilçemizde faaliyette bulunan Huzur Derneği'nin işbirliği ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün 245 adet fidan katkılarıyla düzenlenmiş ve ardından köy halkının çalışmalarıyla mezarlık çevresi beton kazıklarla çevrelenmişti. Köyün diğer ihtiyaçları konusunda bu güzel dayanışma örneğini gösteren köy halkı, diğer köylerimize örnek olmuştur. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.