Çaycuma'ya bağlı Kayıkçılar Köyü Mansurkadı Mahallesi’nin halkı, mahalleyi ikiye ayıran demiryolu hemzemin geçidinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

 

Hemzemin geçidin kapatılmasıyla ulaşım sıkıntısı yaşayacaklarını belirten köylüler, demiryolu işçilerinin hemzemin geçidi kapatmasına engel olmak için demiryolu raylarının üzerine oturdu. Yetkililerin gelerek, yerinde inceleme yapması gerektiğini savunan köy halkı, 80 yıldır var olan yolun kapatılmak istenmesine karşı çıktı.

Olay yerine gelen Çaycuma İlçe Jandarma ekiplerine köylüler, Kaymakamlığa dilekçe verdiklerini, fakat hiçbir cevap gelmediğini belirtmelerinin ardından kısa sürede Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamayla geçici olarak yolun açık bırakılacağı, değerlendirmelerin yapılmasının ardından yolun açık veya kapalı olacağı belirtildi.

Kayıkçılar Köyü Mansurkadı Mahallesi’nde oturan Turgut Yılmaz, tren yolu hemzemin geçidinin kapatılmasıyla ilgili şunları söyledi;

“Bu yol 100 yıllık köyümüzün anayoludur. Demiryolundan önce kurulan bir yoldur. Burada demiryolunun geçişiyle ilgili olarak bakıldığında bizim haklılık payımız öne çıkacaktır. Çünkü bu tren yolu mahallemizi ikiye bölmüş durumdadır. Mahallemizin yarısı bir tarafta, diğer yarısı öbür taraftadır. Yol geçişinin engellendiği mahallede 25 hane var. Bu 25 hanenin mağduriyeti ortadır. Bizim isyanımız ise, yolumuzun kapatılmasından kaynaklanıyor. Yolumuz için daha önceden Kaymakamlığa başvuruda bulunduk. İmza toplayarak dilekçemizi verdik. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne de dilekçe verdik. Fakat şu ana kadar her hangi bir ilgilenme olmadı. Bize bu konuda bir bilgi verilmedi. Vatandaş bu yolu gayri meşru bir şekilde kapatıyor. Devlet Demir yolları da kendine göre kapatıyor. Vatandaşın burada mağduriyeti var.”

Jandarmanın, yolun şu an açık olduğunu belirtmesinin ardında köy halkı evlerine gitti.