Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı olarak başlatılan ve kırsal alanda yaşayan vatandaşların ekonomik ve sosyal refahı ile yaşam kalitesini artırmak ve yerinde istihdam hedefleriyle hazırlanan Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi uygulamaya geçti.

Proje kapsamında Hasbeyler Köyündeki 6 vatandaşa yüksek verim ve adaptasyon kabiliyetine sahip Altınova TİGEM işletmesinden getirilen Merinos cinsi 15 ’er koyun, 1 koç yetiştiricilere teslim edildi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada;  “Kırsal alandaki Sosyo-ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşların toplumsal ihtiyaçları karşılanarak, topluma entegre olmalarını ve ekonomide aktif üretken duruma geçmelerini hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla, kentsel alanda iş kurmaya yönelik, kırsal alanda ise yöre şartlarına uygun, sürdürülebilir tarımsal faaliyetlere yönelik gelir getirici projeleri destekliyoruz.  Bu doğrultuda hâlihazırda arıcılık ve yaban mersini projelerini uygulamaya koyduk. Sürdürülebilir olması açısından takip ve desteklerimizle projelerimizin devamlılığını sağlıyoruz.    Bu yönde yapılan yeni proje ve çalışmalar devam edecektir. Emeği geçen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hasbeyler Köyü Muhtarına teşekkür ediyorum." dedi.