Kozlu Belediyesi'nin, 10 yıllığına 115 bin TL vererek belediye otobüs hattı işletmeciliği ihalesini kazandığı Bekard Taşımacılık Gıda Sanayi Limited Şirketi, yeni otobüsleri ve "Kozkart" elektronik bilet sistemiyle Zonguldak-Kozlu arasında seyahat edecek vatandaşların hizmetine girmeye hazırlanıyor.
Eski taşımacılık anlayışını sona erdirmek isteyen Bekard Şirketi, en geç Cuma günü yeni otobüslerle hizmete başlayacak. Karttan öğrenci ve engelliler indirimli olarak yararlanmaya devam edecekler.
Kozlu duraklarında "Kozkart" satışına başlayan Bekard yetkilileri, kart hakkında şu bilgileri verdi:

"BİLET KUYRUĞU
ÇİLESİ BİTECEK"
"İçi boş olan 'Kozkart' elektronik biletlerimizi 5 TL'den satmaya başladık. Vatandaşlarımız bu kartı aldıktan sonra içerisine yükleyecekleri paralarla bilet kuyruğuna girmeden seyahat edebilecekler. Öğrenciler ve engelliler için seyahat ücreti 75 kuruş, tam ücret 1,00 TL, Tıp Fakültesi'ne gidiş ücreti ise 1,25 TL olacak. Kartı olmayan vatandaşlarımız yolculukları için toplam 1,50 TL ödeyecek. Öğrenciler ve engelliler bu kartı temin edebilmek için nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenci belgesi veya engelli raporu ile bir adet vesikalık fotoğrafla duraklarımıza müracaatlarını yapabilirler. Kartların dolum yapılacağı yerler, Zonguldak Kozlu durağı gişesi, Kozlu gişesi, Neslişah Büfe, Volkan Kuruyemiş, Yurt-Kur Kantini ve Tıp Fakültesi gişesidir. Araçlarımız şu an hazır.
Perşembe veya Cuma gününe kadar Zonguldak insanına hizmet vermeye başlayacaklar. Yeni araçla-rımızla Zonguldak'ta taşımacılık anlamında yeni bir çağ açacağız."