Kozlu Deresi, 5 aşamalı çalışma sonrası ıslah edilerek, sandalla gezilebilecek hale getiriliyor.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belde merkezinden geçen ve yatağı dolan Kozlu Deresi'nin ıslah edilmesi için 5 aşamalı bir projeye başlatmak istediklerini söyledi.
Hayalinin Kozlu Deresi'ni sandalla gezilebilecek hale dönüştürmek olduğunu dile getiren Bektaş, DSİ'nin iş makineleri ile derenin temizlenmesi çalışmalarına başlanıldığını söyledi.
Bektaş, konu ile ilgili açıklamasında, "Projenin ilk ayağında DSİ, gerekli temizleme çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalarla kısa vadede taşkın ve su baskınlarının önüne geçmeyi ya da geciktirmeyi planlıyoruz. İkinci aşamasında ise, AB Hibe Fonu ile mendirek yapımını planlıyoruz. Üçüncü aşamada Kılıç tarafından dere yatağında bir bent kurulması, 4. aşamada ise dere yatağının betonlanması gerekiyor. Son aşamada ise arıtma tesisi kurularak, dereyi sandalla gezilebilecek hale dönüştürmek istiyoruz" dedi.
DSİ'YE TEŞEKKÜR
Proje için büyük maliyet gerektiğini vurgulayan Başkan Bektaş, projeyle beldede kötü görüntüye neden olan derenin ıslahı gerçekleşeceği gibi, su baskını ve taşkınların da önlenebileceğini ifade ederek, "Bu projenin tamamlanabilmesi için AB Hibe Fonu'nun onaylanması gerekiyor. Sunduğumuz projeler kabul edildi, ama projeye başlayıp, tamamlayabilmek için gönderilecek kredilerin de onaylanması gerekiyor. Ayrıca burada DSİ'ye de büyük işler düşüyor. Şu anda da DSİ'nin iş makineleri, çalışmalara başladı. DSİ, yetkililerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.