Kozlu Ortaokulu'nun AB Comenius Programı kapsamında başvurduğu 'Wake up, shake up: Promotoing health and fitness' (Uyan, kendine gel. Sağlıklı ve fit kal) projesi kabul edildi. 
Kozlu Ortaokulu, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merezi Başkanlığı tarafından yürütülen Comenious (Hayat Boyu Öğrenme) programı kapsamında yapılan 2012 teklif çağrısına 'Wake up, shake up. Promoting health and fitnes (Uyan kendine gel. Sağlıklı ve fit kal) isimli proje ile katıldı. Proje başvurusu kabul olan Kozlu Ortaokulu, proje çalışmalarına start verdi. İngiltere, Fransa, İspanya, Estonya, Litvanya, Romanya, Polonya ve Türkiye ortaklı proje kapsamında Kozlu Ortaokulu öğretmenlerinden İsmail Dinç, Kadir Zengin ve Ayfer Avcı, İngiltere'ye gitti. İngiltere'yi yakından tanıma fırsatı bulan öğretmenler, yurda dönünce Okul Müdürü Namık Kılıç ve projede yer alan öğretmenler Tuncay Korku ve Esra Korku ile birlikte projenin işleyişi hakkında planlama toplantısı gerçekleştirdi. İkinci ayağında öğretmen ve öğrencilerin Polonya'ya gitmesini öngören proje ile ilgili bilgi veren Kozlu Ortaokulu Müdürü Namık Kılıç, Okul idaremiz önderliğinde, okul öğretmenlerimiz tarafından yürütülmektedir. Projemiz kendisine konu olarak, spor, sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşamdaki rolünü seçmiştir. Projemiz 2012-2014 yılları arasında okul ve ülke ziyaretleri, öğrenci ve öğretmen hareketliliklerini kapsamaktadır. Projemizin ikinci etabında Polonya gezisi vardır. Bu ülkeye öğrencilerimizle birlikte gitmeyi düşünüyoruz. Projemizin öğrencilerimize, velilerimize ve çevremize faydalı olacağı, onların ufuklarını ve dünya görüşlerini değiştireceği kanaatindeyiz dedi.
Okul Müdürü Kılıç, projeye destekleyen yardım ve yönlendirmede bulunan Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve kurum yöneticilerine teşekkür etti.