AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve Yönetim Kurulu, dün DSP'den istifa ederek bağımsız kalan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı ziyaret etti.
İl Başkanı Hamdi Uçar, ziyarette Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a partinin il kongresi nedeniyle nezaket ziyaretinde geciktirdiklerini belirterek görevinin hayırlı olmasını diledi.
Uçar, "İyi bir ekip kurmaya çalıştık. Bu yeni ekiple daha başarılı ve güzel hizmetler yapacağımıza inandık. Siyasi farklılıklar gözetmeksizin belediye başkanlarını ziyaret ediyoruz. Birlik ve beraberlik içersinde fikir alışverişinde bulunarak daha güzel hizmetler getirebileceğimizi düşünüyoruz" dedi. 
Uçar'a ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Bektaş da, "Seçilmişler ve atanmışlar farklıdır. Zor bir seçim süreci yaşandı. AK Parti'nin yeni yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Güzel hizmetler yapacaklarını umut ediyorum. Ziyaret için onur ve şeref duydum. AK Parti'nin bizi kendi belediyeleri gibi görmeleri ve kendi belediye başkanları varmış gibi her türlü taleple gelebileceklerini tekrar söylüyorum. Ben de belediye başkanı olarak da kendilerine taleplerle gidiyorum. İç kargaşalar ve kısır çekişmelerden kurtulmalıyız" diye konuştu.

"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"
Gazetecilerin, DSP'den istifa eden Başkan Bektaş'ın AK Parti'ye geçeceği iddialarını hatırlatması üzerine Başkan Uçar, "Yerel yönetimlerde senlik-benlik davası gözetmeksizin herkese kapımız açık. Kısır döngülerden kurtulmak ve kabukların kırılması gerekiyor. Bence bir belediye başkanı hizmet için hangi şemsiyenin altında, hangi kulvarda olması gerekiyorsa orda bulunmalı. Çünkü amaç hizmettir, hizmet olmalıdır. Partiler belediyelerden toplum adına bölge adına bir şeyler istemelidir" cevabını verdi.

"KOZLU'NUN MENFAATİ ÖNDE GELİR"
Başkan Bektaş da, iddialarla ilgili şunları söyledi;
"Kozlu'nun menfaati neyse, onu yapacağız. Parti, belediyelerden toplum adına bir şey ister. Bu nedenle benden ne isterlerse, bana ne söylerlerse, emir telakki edeceğim. Hatta bugün Kozlu'yu ilçe yapsınlar, yarın AK Parti'ye geçiyorum. Olaya siyasi bakmıyorum. Bazı belediye başkanları kafalarının arkasında bir şey varsa, olaya siyasi bakabilirler. Ben de asla böyle bir şey olmaz. Bu AK Parti'ye geçmek için bir ziyaret olsa, tüm kamuoyu ve basının huzurunda olmaz. AK Parti'ye geçiş süreci olduğu düşünülürse, bu ziyaretlerin devamı olması gerekir. Böyle bir durumda da bu ziyaret nezaket ziyareti olmaz. Bu ancak siyasi pazarlık olur."

"100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM"
Seçim vaatleri arasında da yer alan Kozlu sahil yolu ile ilgili projenin sorulması üzerine Başkan Bektaş, kesinleşmeden proje ile ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi. Proje sahiplerinin bölgeye yatırım yapma konusunda ciddi ve samimi anlatan Bektaş, "Kozlu sahil yoluna 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Projenin detayı ile ilgili şuan bilgi veremem. Daha sonra kamuoyuna proje ile ilgili geniş bilgiler vereceğim. Bu öyle-böyle bir proje değil, daha önce yapılan peşkeşle yapılan projeleri de gördük. Biz buraya insanları tatile getirmek istiyoruz. Tatilcileri tutabilecek güzellikte ve büyüklükte proje için çaba sarf ediyoruz. Karışık yapıya tatilci gelmez. Projeyi hayata geçirecek kişiler gerçekten çok samimi ve iyi niyetliler. Aksi olsa 6 kez gelip incelemelerde bulunmazlardı. Bu proje ile beldedeki ve ildeki kalitenin artacağına inanıyorum. 'Sahil projesi' deyip bu projeyi hafife almayalım. Sahiller o kadar önemli ki, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ağabeyimiz de sahil ve festivalle efsane başkanlar arasında ismini yazdırdı. İnsanların sıkıntısı paradoks olmalarıdır. Bir proje yapan işadamına yer tahsisi ettiğimizde peşkeş çektiğimizi düşünür.
Aynı kişi bir sonraki gün ise o işadamıyla kendisinin ya da yakınlarına iş vermesi için bu işadamı ile görüşmemizi ister. Bu mantığı anlayamıyorum. Siyasetin kötü taraflarından biri de budur. Siyasetin en kötü tarafı ise dedikodu mekanizmasının vilayet gibi değil; köy gibi işlemesidir" dedi.