Kozlu merkezinde bulunan işyerleri Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz önderliğinde zabıta ekipleri tarafından denetlendi.
Kozlu'da 8 kasap dükkânı, 9 ekmek fırını ve 2 pastane de yapılan denetimler sonucu işyerlerinde eksiklikleri bulunan işyeri sahipleri belediye ekipleri tarafından uyarıldı.
İşyeri sahiplerine eksikliklerini tamamlamaları için 15 gün süre veren Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, bu eksiklikler tamamlanmadığı takdirde gerekli cezai uygulamayı yaparak işyerlerini kapatacaklarını söyledi.  Yeni Adım'a denetimlerle ilgili bilgi veren Yılmaz, belediye olarak satış ve üretim yerlerine yapılan denetimlerde genelde temizlik hususunda eksiklikler gördüklerini belirterek, bu konuda işyeri sahiplerine 15 gün süre verdiklerini ve bu süre zarfında eksiklikleri tamamlanmayan işyerleri hakkında cezai işlem yapılarak kapatılacağı uyarısında bulunduklarını ifade etti.
Yılmaz, "Belediye olarak Kozlu merkezinde 8 kasap dükkânı, 9 ekmek fırını ve 2 pastane olmak üzere toplam 19 işyeri denetimi yaptık. Yapılan denetimler sonucunda işyerlerimizin hijyenik ortamına, evrak denetimine ve ürün kalitesine baktık. Yapmış olduğumuz denetimlerde işyerlerimizde özellikle temizlik hususunda eksiklikler gördük. Bu eksiklikleri tamamlamaları için işyeri sahiplerine 15 gün süre vererek uyarılarda bulunduk.
15 gün süre içinde eksikliklerini tamamlamayan işyeri sahiplerine yazılı olarak tebligat göndererek cezai işlem yapıp işyerlerini kapatacağız.  Bundan böyle günlük ve haftalık denetimlerimizin yanında aylık denetimlerimiz de işyerlerine periyodik bir sistem halinde devam edecektir. Halkımızın sağlığı konusunda belediye olarak daha duyarlı olmaya çalışacağız" dedi.