Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlene "Kobilerin Finansmanında Kredi Garanti Fonunun Rolü" konulu konferans Erdemir Kültür Sitesi'nde yapıldı.
Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa katılımın çok düşük olması ise TSo yöneticilerini çok üzdü. Konuk konuşmacı Hikmet Kurnaz'a mahçup düşmenin moral bozukluğunun gözlendiği bazı TSO yöneticileri "Biz Ereğli için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama konferansa bile kimse gelmiyor" sözleriyle konuşarak kırgınlıklarını dile getirdiler.
Bu arada konuşmacı Hikmet Kurnaz, "Bankalarımız nezdinde verdiğimiz kefaretin %80 oranının %50'si Avrupa Yatırım Fonu tarafından sağlandığı için bankalarımız açısından da Karşıtlar Yönetmeliği bakımından da birinci grup teminatlarda sayılabilecek. Yani kefaret kurallarımızın %80'li %50'si Avrupa Yatırım Fonu Kontr Garantisine dayalı olduğu için kobilerimizin lehine hem faiz oranlarında bir iyileştirme sağlayacak bir uygulamadır. Bankalarımıza geçe hafta duyurduk.Ve bunlar Kobi başına Avrupa Yatırım Fonundan sağlanan bu Kontr Garanti ile 500 bin TL ye kadar kefaret verilecek ve 625 bin liralık bir kredi yaratılmasının önü açılmış oldu. Burada kefalet komisyon maliyeti %1'e düşürüldü. Bu uygulamada 8 yıla kadar krediler ve kefaret verilebilecek. Kredinin maliyeti en az 1 yıl olacak. 1 yılın üzerindeki 8 yıl vadeye kadar olan krediler 500 bin lirası bu kontr garantisi kefaret verecek"sözleriyle konuştu.