Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, HEMA Kandilli Kömür İşletmeleri’nin kapatılacağına dönük net ifadelerin ortaya çıktığını hatırlatarak, “Gerek TTK gerekse HEMA ile görüşme halindeyiz. Belediye olarak her türlü desteği vermeye de hazırız, umut ediyorum ki süreç bölgemizin lehine sonuçlanır” dedi.

 

Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun Kandilli’deki kömür rezervlerini ‘rödevans’ usulüyle işleten Hattat Holding’e bağlı Hema A.Ş. yaklaşık 850 kişinin çalıştığı Alacaağzı kömür ocağından çekilme kararı alması kamuoyuna da bomba gibi düştü. Hema’nın işyerini tasfiyeye dönük olarak başlattığı uygulama gereğince işçilere ihbar tazminatının ödenerek çıkışlarının yapılacağının bildirilmeye devam ettiği öğrenilirken Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın süreci yakından takip ettiklerini söyledi.

 

“KRİTİK BİR SÜREÇ”

Gerek Türkiye Taşkömürleri Kurumunun gerekse HEMA yöneticilerinin süreçle ilgili daha dikkatli ve çözüme yönelik hareket etmesini isteyen Başkan Aydın, “Yaklaşık 850 kişinin çalıştığı Kandilli Kömür işletmesini HEMA’nın kapatma kararı aldığı net bir şekilde ifade edilmeye başlandı. Kritik bir süreç olduğunu çok iyi biliyoruz. HEMA Kandilli Kömür işletmelerinde beldemiz başta olmak üzere çevremizdeki ilçe ve beldelerimizden de ciddi anlamda vatandaşımıza istihdam sağlamaktadır.

 

“İSTİHDAM SAĞLAMAKTA”

Kandilli Belediyesi olarak gerek Türkiye Taşkömürleri Kurumu gerekse HEMA Yöneticileri ile görüşme halindeyiz, sorunun çözümü için her türlü desteği açıkça vermeye de hazırız. HEMA’nın Kandilli Kömür İşletmesini kapatması bölgemiz için son derece büyük bir tehlike oluşturur. Toplumsal barış bozulacak, bölgemizin kanayan yarası olan işsizlik daha da üst seviyelere tırmanacaktır. Gelişmeleri yakından takip ettiğimizi sürecin bölgemizin lehine sonuçlanacağını umut ediyoruz” dedi.

 

GMİS HATTAT İLE GÖRÜŞECEK

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Eyüp Alabaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin hafta içerisinde HATTAT Holding Yöneticileri bir araya geleceği ve süreç ile ilgili durum değerlendirmesinde bulunacağı öğrenildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)