Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık meclis toplantısında yaşanan ekonomik krize dikkati çekti.

 

İlçe genelinde yaşanan nakit sıkıntısı ile sözlerine başlayan Posbıyık hergün 100-150 kişinin kendisine iş başvurusu için geldiğini, Ereğli’nin biran önce teşvik kapsamına alınması için Ankara düzeyinde girişimlere başlayacaklarını vurguladı.

İlçe merkezinde mütevazi bir lokantanın 30 bin TL su borcu bulunduğunu vurgulayan Posbıyık, “Denetle yapılmamış, işyerlerinin büyük bir çoğunluğu belediyeye 7, 15 ve 25 bin TL arasında su ve emlak vergisi borçları var. Su borcu ödemeyenlerin suyu kesilecek, kiralarını ödemeyenler için boşaltma kararı alınacak”

 

Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleştirdi. Posbıyık gündem maddelerine geçmeden önce meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken ekonomik krizin ilçe genelinde yaşattığı sıkıntıya dikkati çekti.

 

NAKİT PARA SIKINTISI

İlçe genelinde yaşanan nakit para sıkın- tısına dikkati çekerken önümüzdeki günlerde Ankara düzeyinde girişimlerde bulunacaklarını ve Ereğli’yi teşvikli bölgeler arasına sokulması için mücadele edeceklerini söyledi. Düzce’nin teşvik kapsamına alınmasının ardından önemli bir kazanım elde ettiği örneğini de veren Posbıyık, “Nakit girdilerin sağlanması için acilen birşeyler yapmamız gerekiyor. Eskiden krizlerden etkilenmeyen Kdz.Ereğli artık maalesef teşvik programlarının getirilmesine bakar duruma gelmiştir” dedi.

 

İŞ BAŞVURUSU

Ereğli Belediyesi’ne hergün yaklaşık 100-150 kişinin iş başvurusu yapmak için geldiğine dikkati çeken Posbıyık, “Hergün gelenler var, evine mama götüremeyen insanlarımız var, durum çok kötü. Kriz denildiği gibi teğet geçmiyor kriz Ereğli’nin kalbinden geçiyor” sözleri ile düşüncelerini değerlendirdi.

 

SU BORÇLARI ŞAŞIRTTI

Belediyeye çok sayıda esnafın su ve çevre temizlik vergisi borcu olduğunu geçmişe dönük birşeyler söylemek istemesede şartların kendisini buna ittiğini ifade eden Posbıyık, “Bakın çarşı merkezinde mütevazi bir lokantanın 30 bin TL su borcu var. Bir diğerinin 17 bir diğerinin 20. Borcu olmayan neredeyse yok. 1 Milyar borcu olana artık teşekkür ediyoruz bu zamana kadar ödediği paralar için. Olacak iş değil, aklım ermiyor. Hiç denetlenmemiş, disiplin olmamış. Önceki akşam başkan yardımcıları ve ilgili müdürlükler ile toplantı yaptık. Su borcu olan işyerlerine ihbar göndereceğiz. Babamın oğlu da olsa gözünün yaşına bakmayacağım. Belediyeye olan su borcunu ödemeyenlerin suyu kesilecek belediyeye ait kiralık dükkanlarda kiraları ödemeyenler ise işyerinden çıkartılacak. Bu zamana kadar denetlenmemiş bundan sonra denetlenecek” kaydetti.

 

KENT KONSEYİ

Gündem maddeleri arasında Kent Konseyine Belediyeyi temsilen girecek meclis üyeleri de oy birliği ile kabul edildi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kent konseyini önemsediklerini muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde de kent konseyini oluşturacaklarını vurgularken oy birliği ile Kent Konseyine giren meclis üyeleri Cevat Aydın, Özkan Özyağcı, Erol Çivici, Hamdi Çakır, Selime Yılmaz, Güler Demiroğlu, Sibel Kırmızıyıldız ve AKP’den Esra Alpago.