Ereğli ve Alaplı'da Kurban Bayramı nedeniyle toplam 750 adet hayvan derisi toplandığını söyleyen Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kurban Kesimlerinde yüzde 30 oranında bir düşüş yaşanmıştır. Bunun nedeni ise Ereğli ve Alaplı'nın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılardır dedi.

Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kurban Bayramında Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerinde toplam 750 adet hayvan derisi toplandığını söyledi. Likoğlu konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl Kurban derilerinde yüzde 10 oranında bir artış yaşandığını belirterek, Bu yıl Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde 295 büyük baş, 455 adet küçükbaş olmak üzere toplam 750 adet hayvan derisini Türk Hava Kurumu olarak topladık. Geçtiğimiz yıl ile kıyasladığımızda bu yıl yüzde 10'luk bir artış olduğu gözlemledik. Kurban derilerini yüzde 10 oranında fazla oranda toplamamızın nedeni ise vatandaşların Türk Hava Kurumu'na son dönemlerde yaptığı başarılı çalışmalar, üniversite ve uçak fabrikası gibi atılımlar halkın deri bağışlamasında etkili olduğuna inanıyorum. Ekonomik sıkıntılar vatandaşın kurban kesimini dahi etkilemiştir. Ancak Kurban Kesiminde geçen yıla oranla yüzde 30 oranında bir düşüş yaşanmıştır. Bu düşüşün yaşanmasının nedenlerinden biri de özellikle Kdz.Ereğli ve Alaplı'nın yaşamış olduğu ekonomik anlamdaki sıkıntılarıdır.  Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şubesi olarak her iki ilçemizde de her noktada kurban derilerini toplayabilmek için yoğun bir çaba harcadık.
Katkı sağlayan başta Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları olmak üzere Ereğli Belediyesi, merkez belediyeler ve muhtarlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.