Zonguldak'ta kurban fiyatları, geçen yıla göre daha ucuz olmasına rağmen beklenen ilgili görmüyor. Yaşanan ekonomik krizlerin vatandaşın belini tamamen büktüğü alım gücünün ise giderek düştüğü vurgulanıyor. Malları ellerinde kalan kurban satıcılarından bazıları, çadırda simit yiyerek karnını doyururken, kimileri ise sattıkları koyunları gelin gibi süslüyor.

Zonguldak'ta kurban fiyatları, ülke genelinde olduğu gibi yüzde 20-30 oranlarında düştü. Fiyatların daha uygun olmasına rağmen beklenen ilginin olmaması, Zonguldak'ın Kozlu Beldesi sahilinde çadır kuran kurban satıcılarını zor durumda bıraktı. Kimi kurban satıcıları, çadırda simit yiyip, karnını doyuruyor. Kimileri ise az da olsa gelen alıcılarla kıran kırana pazarlıklar yapıyor. Kesim ve nakliyat hizmetini de ücretsiz veren kurban satıcıları, sattıkları hayvanları ise gelin gibi süslüyor. Satılan hayvanların sırtına kınayı simgeleyen kırmızı boya sürerken, başlarına da kırmızı kurdele bağlıyorlar.
Yapılan çetin pazarlıklar sonucunda kurbanını ucuza alan vatandaşlar ise, sunulan ek hizmetler nedeniyle de memnun olduklarını ifade etti. Yeterli ilgi olmamasından yakınan kurban satıcıları ise mallarının ellerinde kaldıklarını ifade etti. Hayvanların çok masraflı olması nedeniyle çok ucuza müşteri beklediklerini belirten kurban satıcıları, insanlara sağlıklı hayvan ve lezzetli et için dikkat edilmesi gerekenler konusunda da uyarılarda bulundu:
Satıcılar, Hastalıklı ve ishal hayvanlar da pazara getirilebilir. Bunun için hayvanın, kafasına, ayağına her tarafına iyice bakılması gerekir. Özellikle küçük baş hayvanlarda lezzetli eti bulunan koyunların yünü daha parlak olur. Çünkü bu hayvanlar, yaylalarda beslenmiş, kekik yemiştir. Kuyruksuz, yağı az olur ve eti de lezzetlidir diyerek vatandaşları uyardı.