Yaşanan ekonomik krizler nedeniyle işten çıkartılan Cevat Bozoğlu, eşi ve 4 çocuğu ile birlikte harabeye dönen evde yaşam savaşı veriyor.

Bursa'da bir tekstil firmasında çalışan evli ve 4 çocuk babası Cevat Bozoğlu, ülkede yaşanan ekonomik krizde işten çıkarılınca memleketi Gökçebey'ye döndü. Eşi ve çocukları ile birlikte Gökçebey, Üçburgu Mahallesi Abbasoğlu sokaktaki babadan kalma eski evine geri dönen Bozoğlu, ailesi ile birlikte harabe bir evde yaşam savaşı veriyor. Çocukları okula giden Cevat Bozoğlu, evinde tadilat yapılması için hayırseverlerden yardım istiyor. Yeşil kartı bulunan ve Gökçebey Kaymakamlığı tarafından zaman zaman nakit ve gıda yardımı yapılan Bozoğlu, tek istediğinin ise evinin tadilat edilmesi olduğunu söyledi. Bozoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı; "Ben işsizim. Bursa'ya çalışmaya gittim. Bir tekstil fabrikasında işe başladım. Orada kira, 5 kişilik ailenin ihtiyaçları derken para yetmiyordu. Zaten krizde de işveren çıkış verdi. Memleketime geri döndüm. İş bulursam, gündelikçi olarak çalışıyorum. Uzun süredir iş de bulamıyorum. Yeşil kartla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Ramazan bayramını Gökçebey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından verilen 100 TL ile geçirdik. Bu virane evde yaşamak zorundayız. Başka çaremiz yok. Evimin tamiri için defalarca kaymakamlığa gittim ama her nedense evimin tamiri için bir çözüm bulamadım.
Yetkililer gelsin evimi görsün, pencerelerine tahta çaktım, muşamba gerdim. Karda kışta ne yapacağım, bilemiyorum.
Ben ve eşim neyse de, çocuklarım hasta olacak.
Benim yardım isteklerime cevap vermeyenler, bu evde kendi çocuklarını yaşatırlar mı? Kedi, köpek gibi hayvanları bile yaşatmazlar. Ne olur, bana yardım edin. Tek isteğim, evimin yapılması" dedi.