Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu'ndan gönderilen haber şu şekilde:

İlçemizi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışına karşı belediyenin her türlü hazırlığı tamamladığını vurgulayan Başkan Uysal, “Fen İşleri Müdürlüğümüzün yanı sıra, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik İşleri, Zabıta, Ulaştırma ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüz gerek araç, gerekse personelleriyle karla mücadeleye hazır." dedi.

 

İHBARLAR ALO 153 ZABITA HATTINA

Halkın her türlü istek ve şikâyetini ‘Alo 153 Zabıta’ hattına yapabileceğini Başkan Uysal, her türlü ihbarın değerlendirilerek sorun yaşanan bölgelere anında müdahale edileceğini de belirtti.

 

HASTALAR EVLERİNDEN ALINACAK

Gelecek ihbarlar dâhilinde İtfaiye ve Zabıta Müdürlüğü'ne ait 3 adet 4x4 araçlarla diyaliz hastaları, hamile bayanlar ve acil hastalarının 24 saatlik süreçler içinde evlerinden alınıp tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine bırakılacak.  

 

16 İŞ MAKİNESİ HAZIR BEKLETİLİYOR

Kriz Masası Ekipleri, su sayaçlarının donmaması için kalın bezle veya odun talaşı ile koruma alınması uyarısında bulundu.

Karadeniz Ereğli Belediyesi, ikisi aynı zamanda tuzlamada yapabilen 4 kar küreme kamyonu, 1 adet kar küreme aracı, 9 adet JCB iş makinesi ve 2 greyderi olası kar yağışına karşı hazır bekletiyor.