Kdz.Ereğli'de etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı, su altında kalan araçlarına vatandaşlar yüzerek ulaşmaya çalıştı.

 

ARAÇLAR SU ALTINDA KALDI

İlçede akşam başlayan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış sonucu araçlar ilerlemekte güçlük çekti, Müftü Mahallesi'nde 4 araç su altında kaldı. Araçlarının su altında kaldığını gören vatandaşlar uzun süre araçlarını kurtarabilmek için sağanak yağışa rağmen mücadele etti. Çevredeki vatandaşların da yardımı ile 3 araç kurtarılırken 1 araç sular altında kaldı.  Su altında kalan otomobile yüzerek ulaşan vatandaşlar aracı hareket ettiremeyince yine yüzerek güvenli bir alana çıktı.

 

İLÇE MERKEZİ SAKİNDİ

Belediye ekiplerince tıkanan mazgallar temizlenerek, suların tahliye edilmesinin ardından yollar ulaşıma açıldı. Yine daha önceki dönemlerde ilçenin pek çok noktasında görülen su baskınları ise bu kez görülmedi, özellikle ilçe merkezindeki esnaf rahat bir nefes aldı.

 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, sağanak yağışın özellikle Müftü ile Bölücek Mahalleleri'nde etkili olduğunu söyledi. İlçede kriz masası oluşturulduğunu ve yaşanan olumsuzluklara ekiplerin anında müdahale etmeye çalıştığını anlatan Uysal, "Başkan yardımcılarımız ve tüm ekiplerimiz şuan alanda çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için adeta seferberlik ilan ettik. Müftü Mahallesi'nde bazı araçlar, ev ve işyerlerini su bastı yine Bölücek Mahallesi'nde ulaşımda bir süre aksaklıklar yaşandı. Üzücü bir olay ile karşı karşıya gelmedik. Her noktaya müdahale edebilecek ekiplerimiz alanda çalışmalarına devam etmektedirler. Dere yatakları ise yine kontrolümüz altında" dedi.

 

HEYELANLAR DA YAŞANDI

Zonguldak-Ereğli ile Ereğli-Alaplı karayollarının bazı bölümlerinde heyelan yaşandı. Yola düşen kaya parçaları nedeniyle ulaşım belirli bölümlerinde tek şeritten sağlanmaya çalışıldı. Karayolları ekipleri güzergahta temizlik çalışması yaptı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de ilçenin belirli noktalarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)