Hattat Holding ile TTK Genel Müdürlüğü Yöneticileri, Enerji Bakanlığının ev sahipliğinde HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinin durumunu masaya yatırdı. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın da yer aldığı toplantı olumlu sonuçlandığı bildirildi.

 

GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu: Sendika olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz, bölgemizin önemli istihdam yerlerinden biri olan Hema Kandilli Kömür İşletmesi’nin masaya yatırıldığı bu toplantının olumlu sonuçlanması hem bizlerin hem de maden işçilerimizin umutlarını arttırdı. Olumlu sonuçlar çıkacağına ve Kandilli’deki kömür işletmesinin kapanmayacağına işçilerimizin buralardaki istihdamının devam edeceğine yürekten inanıyoruz.

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, HEMA Endüstri AŞ'nin Kandili beldesindeki kömür işletmesini kapatma ve Alacaağzı'ndaki kömür ocağından çekilme kararı alması ile başlayan süreçte Hattat Holding ve Türkiye Taşkömürleri Kurumu yöneticilerinin bir araya gelerek çözümü noktasında görüşme yaptıklarını söyledi.

 

ANKARA’DA TOPLANDI YAPILDI
Sendika Şube Başkanı Mutlu, Kandilli’deki kömür işletmesinde geçtiğimiz gün maden işçilerinin işten çıkarılmaları gerekçe göstererek ocaktan çıkmama eyleminin ardından Enerji Bakanlığının devreye girdiğini söyledi. Ankara’da Hattat Holding ve Türkiye Taşkömürleri Kurumu Yöneticilerinin, TTK’dan Sorumlu Enerji Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında toplantı yaptığını belirten Mutlu şu açıklamayı yaptı. “Uzun bir zamandır HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde çalışan madenci arkadaşlarımız ve bölge halkı oldukça huzursuz. Üretim gerçekleştirilmiyor ve gruplar halinde iş çıkışlarına başlandı. İşçilerimizin maden ocağından çıkmama eyleminin ardından Enerji Bakanlığımız devreye girdi. HEMA Kandilli Kömür İşletmesi’nin sahipleri Hattat Holding Yönetim Kurulu ile Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürlüğü yöneticileri, Ankara’da geçtiğimiz gün bir araya gelerek sorunların çözümü masaya yatırıldı. 

 

“YÜREKTEN İNANIYORUZ”
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın yanı sıra Genel Başkanımız Eyüp Alabaş’ın da yer aldığı toplantının olumlu geçtiğini öğrendik. 

Sendika olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz, bölgemizin önemli istihdam yerlerinden biri olan Hema Kandilli Kömür İşletmesi’nin masaya yatırıldığı bu toplantının olumlu sonuçlanması hem bizlerin hem de maden işçilerimizin umutlarını arttırdı. Olumlu sonuçlar çıkacağına ve Kandilli’deki kömür işletmesinin kapanmayacağına işçilerimizin buralardaki istihdamının devam edeceğine yürekten inanıyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)