Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) 15. Kültür Sanat ve Spor Bayramı çerçevesinde, önceki akşam ünlü sanatçı Volkan Konak, Merkez Kampüsü’nde konser verdi.

Konseri, ZKÜ Prof.Dr.Rektörü Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vural Evren, öğretim üyeleri, öğrenciler ve yurttaşlar izledi.

“Babanızın evindeymiş gibi bu akşam mutlu olun” diyerek, yaklaşık 3 bin kişilik kitleye karşı şarkılarını okuyan Volkan Konak, izleyenleri coşturdu. Şarkı aralarında konuşan ünlü sanatçı, “Sizin nereden geldiğiniz, hangi ideolojide olduğunuz umurumda değil. Aynı güneşin altında çamaşırlarımızı kurutuyorsak, bu birbirimizi sevmeye yeter. Ayrıca gittiğimiz üniversitelerin rektörleri bize ‘ilk defa sizin konserinizde kavga çıkmadı’ diyor. Ben de onlara diyorum ki, bizde aşk var aşk, biz de kavgaya yer yok” dedi.

Şarkılarına devam eden Volkan Konak, coşkulu kalabalığa dönerek, “Çalıştınız da mı geldiniz? Tek kelimeyle mükemmelsiniz” deyince alkış yağmuruna tutuldu. Sevilen sanatçı şarkılarını seslendirirken, aynı zamanda orkestra arkadaşlarına da solo gösteri yapma fırsatı verdi.

Konserin son bölümlerinde ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz, ünlü sanatçıya hediyelerini verdi. Açıkgöz’ün, “Biz Anadolu çocuğuyuz, biz cumhuriyet çocuğuyuz, biz Atatürk çocuğuyuz ve biz Zonguldak Karaelmas Üniversiteliyiz” demesini gençler ayakta alkışladı.

Yaklaşık üç saat süren müzik ziyafetinin ardından, izleyenler konser alanından memnun ayrıldılar.