Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve beraberindekiler Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti.
Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin,Genel Sekreter Gülsüm Yılmaz ve üst kurul üyelerinden Vural Evren, Hüseyin Toraman, Meltem Gürbüz, Tahsin Kumkumoğlu, Zeynep Ünal, Zehra Velioğlu, Hakan Akçin, Berran Aydan, Atilla Öksüz, Naci Alkaya ve Tuğrul Yıldız Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret ederek konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kentsel ve sosyal alanda bir dizi proje hazırladıklarını ve hayata geçirebilmek için gerekli hazırlıklara başladıklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, çalışmalarla ilgili örnekler verdi. Zonguldak'ın topoğrafik yapısı nedeniyle ulaşımda merdivenlerin çok fazla yapıldığını ve kullanıldığını sözlerine ekleyen Sezgin şunları söyledi:
"Kentsel alandaki çalışmalarımızdan biri şehrimizdeki bu merdivenlerin hem estetik hem de kullanım açısından daha elverişli hale getirilmesi. Bu konuda Belediyemiz ile de ortak bir çalışma yürütmek istiyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği fonlarından da hibe alarak projemizi desteklemek amacındayız. Diğer yandan sosyal alanda ise Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçerek, ekonomik sıkıntısı olan ailelerin çocuklarından gruplar oluşturarak üniversite sınavlarına hazırlık kursları düzenlemek istiyoruz. Bu projelerimizi ilk Genel Kurul gündemine de alarak kurulun görüşüne sunacağız."
Kent konseyi içinde oluşturulan çalışma gruplarının da yine kendi içlerinde çeşitli çalışmalar yaptığını anlatan Sezgin,"Çevre Komisyonumuz ilimizde had safhaya ulaşmış olan hava kirliliğine çözüm olabilir düşüncesiyle kalorifercilik kursu açmayı planlıyor. İmar Çalışma grubumuz ise son dönemde yine ortaya çıkmaya başlayan tasman konusu ile ilgili  incelemeler yaparak genel kurula ve kamuoyuna sunulmak üzere raporlar hazırlıyor. Ayrıca kentine sahip çıkma bilincini oluşturabilmek amacıyla mahalle meclislerini yeniden kuracağız" dedi.
Üst kurul üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı İsmail Eşref ise ilk belediye başkanlığı döneminde herhangi bir yasal dayanak olmaksızın sadece uluslararası sözleşmelere dayanarak yerel gündem 21 kapsamında oluşturulan Kent Konseyi'nin o yıllarda da çok başarılı çalışmalar yaptığını ancak daha sonra bir duraksama dönemine girildiğini hatırlatarak, "Göreve gelir gelmez ilk olarak kent konseyini yeniden oluşturduk. Bunu da yönetime halkın katılımını önemsediğimiz için yaptık.
Bunun ilk örneği de kamuoyunun da çok yakından bildiği gibi Lavuar alanının yeniden düzenlenmesi projesi oldu. Şu anda başka illerden alınan örneklerle yarışma projesinin yönetmelik ve şartnameleri hazırlanıyor. Valilik, Belediye, Koruma Kurulu ve TTK olarak halen görüşmelerimiz sürüyor. Hatta Koruma Kurulunu proje yarışmasının jürisine davet ettik. Çok memnun oldular ve teşekkür ederek kabul ettiler. Ocak Meclisinde alanın imar durumu karara bağlandıktan sonra şartname hazırlanacak ve ihalenin tamamlanması sonrasında Mayıs ayı içerisinde işi proje olarak ortaya çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Üst Kurul Üyelerinden Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Ünal Başkan Eşref'e, konseyde kadınlara öncelik ve ağırlık vermiş olmasından dolayı ayrıca teşekkür ederek, "Kadın Meclisi olarak bizler de görevimizin bilincindeyiz. Çalışmalarımıza en kısa sürede başlayacağız" dedi.