Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, Velidağı Köyü öğrencilerini Karadeniz Ereğli'de misafir etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ereğli-Devrek yolu üzerinde bulunan Ereğli sınırlarının son köyü olan Velidağı köyü öğrencileriyle, sosyal sorumluluk projesi kapsamında buluştu. Güneşli Şehit Madenciler İlköğretim Okulu 1. ve 8. sınıf öğrencileri Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirilği ile Karadeniz Ereğli'de misafir edildi. Ereğli'ye getirilen öğrencilere çeşitli hediyeler veren, Kent Konseyi Kadın Meclisi daha sonra öğrenciler ile birlikte Bozhane mevkiinde bulunan Bozhane Kafeterya'ya gelerek; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye Meclis üyeleriyle buluştular.

HEDİYE DAĞITTI!..
Ereğli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosundan dün yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Başkan Posbıyık öğrencilere, futbol, voleybol ve basketbol topu ile karikatürize edilerek hazırlanan eğitim kitabı setlerinden hediye ederek, kendilerini Karadeniz Ereğli'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan okullarına futbol sahası istediler. Öğrencilerin isteklerini geri çevirmeyen Başkan Posbıyık, Velidağı İlköğretim okuluna köy muhtarının yer göstermesi halinde futbol sahasını yapacağının sözünü verdi. 

SIRADA BAŞKA OKULLAR VAR
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, yapılan bu etkinliğin Sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu belirterek, projenin amacının Ereğli'ye uzak olan köy okullarında okuyan öğrencileri sırasıyla Ereğli'ye getirip, Ereğli'nin tarihi yerleri gezdirmek, Ereğli'de hoş vakit geçirmek ve öğrencilerin sosyal ilişkilerini geliştirmek olduğunun altını çizdi. Posbıyık konuşmasına şu şekilde devam etti: " Bugün bu projenin ilk adımını atmaktan mutluluk duyuyoruz Ereğli'ye en uzak köylerimizden biri olan Velidağı ilköğretim okulu öğrencilerimizle beraberiz. Öğrencilerimize burada çeşitli hediyeler verdik. Bir mağazada öğrencilerimizi tepeden tırnağa elbiselerini aldık. Buradan Cehennemağzı Mağrasına gideceğiz. Oradan Alemdar müze gemisini gezeceğiz. Bu projenin ardından yine Ereğli'ye uzak köylerden biri Sütlüce köyü öğrencileri ile buluşacağız. Bugün 20 öğrencimizle beraberiz. Onları aldık, mağazaya götürdük. Dilediklerince alışveriş yaptık. Meşhur Ereğli pidemizden yedik. Mutluluğumu sizlere anlatamam." şeklinde konuştu.
Öğrenciler daha sonra, Cehennemağzı Mağarası, Gazi Alemdar Müze Gemisi ile sahil bandını gezdi. Çocuk parklarında oynayan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Önümüzdeki hafta Sütlüce Köyü öğrencileri Karadeniz Ereğli'de misafir edilecek.