Kdz.Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık ve komisyon üyeleri  “Sağlığınızı poşete koymayın” yazan önlük giydi,Cumartesi Pazarı’nda bin adet file ve kese kağıdı dağıtıldı.

 

BELEDİYE VE KADIN MECLİSİ İŞBİRİLĞİ

Bir süre önce poşet kullanımının önüne geçmek ve file ile kese kâğıdı kullanımını yaygın hale getirmek için harekete geçen, Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kdz. Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarına başladı. Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık,meclis ve komisyon üyeleri ile Cumartesi Pazarına giderek bin adet file ve kese kâğıdı dağıttı. Sağlık ve çevrenin korunması amacıyla planlanan etkinlikte, halka poşet kullanımının zararları anlatıldı, yüzlerce adet ücretsiz Pazar filesi ve kese kâğıdı dağıtıldı. Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, “Sağlığınızı poşete koymayın” yazan önlüğü giyerek ilk önce poşetin zararlarından bahsetti ve ardından vatandaşlara tek tek file ve kese kâğıdı verdi. Vatandaşlar yaklaşık bin adet dağıtılan filelerden almak için sıraya girdi. Cumartesi Pazarı’nda yapılan file dağıtımının ardından daha sonra 30 Mayıs Pazar günü sahil Bandı’nda Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık vatandaşlara yaklaşık 2 bin adet file ve kese kağıdı dağıtıldı.

 

UYGULAMADA KARARLIYIZ

Başkan Posbıyık, “Alışverişlerde sağlıksız poşet yerine,  Pazar filesi ve kese kağıdı kullanılması daha yararlı olacaktır. Bu konuda zaten belediye meclisimizin kararı var. Sağlığımız için, geleceğimiz için  bu konu son derece önemli  Bu uygulamanın yaygınlaştırılması konusunda kararlıyız.  Bu konuya çok önem veriyoruz.  Pazar filesinin yapımını burada bayanlarıma öğreteceğiz ve onların aile bütçelerine yine bir nebze olsun yarar sağlamış olacağız” dedi.

Vatandaşlar yapılan uygulamadan son derece memnun olduklarını belirterek teşekkür ettiler.

 

KONSEY TOPLANDI AMA!..

Kdz.Ereğli Kent Konseyi olağan toplantısını geçtiğimiz gün Atatürk Kültür Merkezinde Muhabbet Tezel Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken Yürütme Kurulu Üyeleri Ayhan Atay, Nihat Eken ve Mustafa Kemal Bektaş, Kent Konseyi'nin daha aktif rol alması gerektiğini, ilçenin sorunlarının biran önce tespit edilip bu sorunları Kent konseyi'nin aracılığı ile ilgili kurum ve kuruluşlara kadar aktarılması yönünde öncülük yapılmasını istedi.