Zonguldak Belediyesi hizmet binası içinde oluşturulan ve ilk ziyaretçisi Belediye Başkanı İsmail Eşref olan Kent Konseyi Ofisi hizmete girdi. Binanın aynı zamanda Başkanlık katı olan üçüncü katında hizmete giren Kent Konseyi Ofisi'nin makama yakın olması için bu katta oluşturulduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Çalışma ofisinin Kent Konseyi'ne ve Zonguldak'a hayırlı olmasını diliyorum. Kamuoyunun da yakından bildiği gibi Konseyin ilk çalışması olan Lavuar alanının yeniden düzenlenmesi konusundaki tavsiye kararı Belediye Meclisimizin Aralık ayındaki ilk toplantısında görüşülmüştü" dedi.
Meclisin bu görüşmeyi takip eden ikinci toplantısında da karara bağlandığını ifade eden Belediye Başkanı İsmail Eşref, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Ocak ayında toplanacak Belediye Meclisi'nde ise 8.3 hektarlık söz konusu alanın imar planlarının özel proje alanı olarak ilan ve tescili yapılacak. Ancak belediye olarak bu sorunun bir an önce çözümlenmesini istediğimizden Ocak ayı meclisi öncesi, Kentsel Tasarım Yarışma Projesi için başlattığımız hazırlıkları bitirmek üzereyiz. Yarışma yönetmeliğinde istenen husus ve belgeleri tespit ederek başka şehirlerde yapılan benzer yarışmaların ihale şartnamelerini inceliyoruz. Ocak ayı içerisinde yarışma ihalesine çıkacağımızı umuyorum. Çok önemsediğimiz bu konunun Kent Konseyi aşaması tamamlandı, Belediye Meclisi'nin karar aşaması da Ocak ayında tamamlandıktan sonra ihalesi yapılacak ve yönetmelikte öngörülen 90 günlük süre sonrasında yani mayıs ayı içinde yarışmanın sonuçlanıp birincinin ilan edileceğini ümit ediyoruz. Alanda bugünkü mevcut olumsuz görüntünün bir an önce kaldırılması yönündeki çabalarımızda adım adım ilerleyerek çok kısa bir sürede, o arzu ettiğimiz, olmasını düşündüğümüz kent meydanı, kültür-sanat merkezi, yeşil alanlar ve diğer sosyal alan düzenlemeleri artık gerçek olacak."
Belediye Başkanı İsmail Eşref'in ofis ziyaretinde hazır bulunan Kent Konseyi Başkanı M.Yesari Sezgin de, ziyaretinden dolayı Başkan Eşref'e teşekkür ederek, "Lavuar alanı sahasıyla ilgili olarak Sayın Başkanımızla görüş alışverişinde bulunma fırsatını bu ziyaretle yakalamış olduk. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa birlikte çalışmaya devam ediyoruz. İsteğimiz, bütün Zonguldak'ı rahatsız eden alandaki o çirkin ve sağlıksız görüntünün bir an önce ortadan kalkması" dedi.