Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve beraberindekiler ziyaretlerde bulundu.
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ile Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülsüm Yılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ile AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret etti. Hastanelerin sağlık hizmeti yeri olduğunu ve sağlığa katkı verilmesi gerektiğini ifade eden Osman Yayla ziyarette şöyle dedi: "Hastaneler sağlık hizmetidir. Sağlığa katkı vermesi lazım gelir. Sağlık Bakanlığı'nın Zonguldak yapmayı hedeflediği hastanenin nereye yapılacağı tartışılıyor. Hastaneyi mevcut Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alana yapmak istiyorlar. Orası hastane için uygun gibi görülebilir. Ama trafik ve bazı olumsuz şartlar nedeniyle hastanenin oraya yapılması uygun değil. Polisevi'nin bulunduğu alan hastane için gayet uygun. Sağlık özellikle Zonguldak için çok önemli. Bu işe karar verecek olanlar bence Tıp'tan anlayanlar olmalı. Hastane yerini karar verecek doktorlardan oluşan bir Tıp Şurası oluşturulmalı. Hiç alakasız kişiler hastaneyi konuşuyor. Sağlığı en iyi sağlıkçılar bilir. Öncelik doktorların görüşü alınmalı. İktidar sağlığa başka gözle bakıyor" dedi.
Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ise "Bu iş çok dallanıp budaklandı. Biz istiyoruz ki bunu söyleyen kişiler konuya hakim olsun. 'Zonguldak Sağlığı Tartışıyor' toplantımız amacına ulaştı. Tam kesin bir karar veremedik ama amaç birlikte tartışmaktı. Bu toplantıları sürdüreceğiz. Siyasilerden de isteğimiz toplantılarımıza katılmaları" şeklinde konuştu.
Ardından Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve beraberindekiler Zonguldak AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçarı ziyaret etti.