Zonguldak Kent Konseyi Başkanı M.Yesari Sezgin, düzenleyecekleri Logo Yarışması hakkında bilgiler verdi. Sezgin, eserlerin 12 Şubat'a kadar teslim edileceğini, 18 Şubat'ta kazanan eserler için ödül töreni düzenleneceğini söyledi.
Başkan Sezgin, şu bilgileri verdi;
"Katılımcı bir yönetim süreci için şehrin sivil dinamiklerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan kent konseyi yapılanmasını sembolize edecek bir logo elde etmek ve bu logoyu hazırlanacak albüm, katalog, broşür, afiş ya da benzeri basılı yayınlarımız ile internet sitemizde kullanmak amacıyla Zonguldak Kent Konseyi Logo Yarışması düzenlendi. Yarışmadan beklenti, demokratik katılım, sivil inisiyatifin yönetişime katılımı, kentsel refah konularına ve kentimizin simgesel değerlerine temasta bulunarak Zonguldak'ı simgeleyebilecek niteliğe sahip bir logo elde etmek. Logo yarışması, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri dışında herkese açık. Yarışma şartnamesini 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren Kent Konseyimizin eski belediye binası ikinci katındaki ofisinden ücretsiz olarak elde etmek mümkün olacak.
Yarışmaya katılacak eserlerin son teslim tarihi 12 Şubat 2010. Yarışmanın sonucu jüri değerlendirme-sinin ardından 18 Şubat 2010 tarihinde açıklanacak kazanan eserlere plaket ve çeşitli armağanların verileceği ödül töreni ve sergi ise 23 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilecektir."