Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, esnaf ve sanatkarların aidat borçlarının gecikme faizlerinin af süresinin 25 Ağustos'ta sona erdiğini söyledi. Başkan Kandemir, ayrıca Karapınar ve Nebioğlu'ndaki sel afeti dolayısıyla işyerleri büyük zarar gören esnaf ve sanatkarların cansuyu kredilerinden koşulsuz yararlanmasını talep etti.
Başkan Kandemir, açıklamasında şunları söyledi;

"25 AĞUSTOS SON GÜN"
"İlçemizde ve beldelerimizdeki esnaf ve sanatkarlarımızın aidat borçlarının gecikme faizlerinin affı, 25 Ağustos'ta sona eriyor. Üyelerimizin geçmiş dönemdeki ve yıl içindeki ödemelerini 25 Ağustos'tan önce ödemelerini ve faiz indirimlerinden faydalanmalarını  istiyoruz. Bu tarihten sonraki günlerde ödeme yapanlar, gecikme faizleri ile birlikte ödeyecekler."
"MİLLETVEKİLLERİNDEN
DESTEK BEKLİYORUZ"
"İlçemize bağlı Karapınar ve Nebioğlu'ndaki afet nedeni ile işyerlerinde büyük zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın yaralarını sarmak için ilgili Bakanlıktan ve kurumlardan bu esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza istediğimiz cansuyu kredilerinin bir an önce çıkmasını bekliyoruz.
Bu konuda Vekilimiz Polat Türkmen ve AK Parti İlçe Başkanımız Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Muharrem Coşkun'la mağdur olan iş yerlerini tek tek gezerek, yerinde incelemeler yapılmıştı. İktidarda ve muhalefette bulunan değerli milletvekillerimizin bu konunun takipçi olmalarını bekliyoruz. Bu iş yeri sahipleri arkadaşlarımızın bir an evvel yaralarını sararak, cansuyu kredilerini koşulsuz istenilebilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz."