Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Hayri Kandemir güven tazeledi. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Olağan Genel Kurulu, Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Devrek Esnaf Odası Başkanı Adnan Keklikoğlu, Filyos Esnaf Odası Başkanı Fikret Cansızoğlu, SP İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir katıldı.
Kongrede mevcut Başkan Hayri Kandemir, Adil Kabacı ve Erdem Girgin olmak üzere üç aday yarışırken Divan Başkanlığını Muharrem Coşkun getirildi. Hesap, denetim raporu ve bilançoların okunmasından sonra adaylardan ilk konuşmayı Erdem Girgin yaptı. Yaşının genç olmasına rağmen birçok kurumda görev yaptığını söyleyen Girgin, 28 tane projesi olduğunu söyleyerek şöyle sıraladı:
"İmkanlarımız kısıtlı olduğu için herkese ulaşamadık. Bundan dolayı özür diliyoruz. Göreve gelirsek projelerimizin arasında korsanla mücadele, hukuk danışmanlığı biri kurulması, meslek odaları komisyonun kurulması, odaya internet sitesi açılması, üyelere sağlık hizmeti verilmesi, destek fonu kurulması, pazarcı esnafının korunması gerekmektedir" diye konuştu.Daha sonra diğer aday Adil Kabacı söz alarak projelerini anlattı. Sel felaketlerine Esnaf odasının yardımcı olmadığını vurguladı. Kabacı, "Siz esnafların sorumluluğunu unutmuş Milletvekilliğine soyundunuz. Buradan Kandemir'e sormak istiyorum. Neden resmi plakayı çıkartıp ta sivil plaka ile içkili mekanlara gidiyor. Bizim ilk işimiz resmi plakayı takmak olacaktır. Odaya ait ambulansı nasıl başka bir kuruma vermeğe kalkarsın Ben olmazsam üniversite olmaz diyorsunuz. Siz esnaflığınızı unutmuş milletvekilliğine soyunmuş gibisiniz" dedi.
Son olarak konuşma yapan mevcut Başkan Hayri Kandemir, hakkındaki iddiaların hepsini cevapladı. Kandemir, Karapınar sel felaketi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kandemir, "Karapınar sular altındayken ben oradaydım, çizmelerimi giydim. Esnaflarımızı tek, tek gezdim. Karapınar'a 3 bin 500 ekmek gönderdim. Hiçbir esnafımızı atlamadan tek, tek gezerek esnaflarımızın dertlerine ortak oldum.. Biz Karapınar'a Esnaf Odası olarak 10 bin 500 lira para harcadık. 2010 yılında Karapınar esnafından ücret almayacağımı söyledim. Siz esnaflar olarak kurumunuzu tutarsanız kurum güç kazanır. Yerli esnafımızı korumak için arife günleri nasıl mücadele ettiğimi basındaki arkadaşlarım biliyor. Esnaflarımız için birçok eğitim seminerleri verdik fakat yeterli katılım sağlayamadık. Altı aylık bir çalışma ile SGK ilçemize getirmeyi başardık ve protokol imzalayacağız. Şoför almamız gerektiği ve diğer masrafları için tasarruf amacıyla resmi plakalı araç kullanamıyoruz. Varsa bir şikayetiniz çıkıp buradan söylemenizi istiyorum. Burası mahşer yeri" diye konuştu.  Yapılan oylamada Adil Kabacı 233 oy alırken, Erdem Girgin 36 oy aldı. Mevcut Başkan Hayri Kandemir, 779 oyla tekrar oda başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu ise şöyle sıralandı:
"Aslan Aktaş, Bünyamin Bostancı, Cemal Dernek, Amir Keçeci, Kenan Baldan, Recep Çağdaş, Yıldırım Civan, Ergin Kabuk."