AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan, Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının Köseağzı mevkisine kadar ineceğini, DDY arazilerinin İl Özel İdareye devri ile ilgili Zonguldak Valiliğinin girişimlerinin sonuçlanabilmesi için 6 ay veya 1 yılı bulabileceğini belirtti.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının tamamlanabilmesi için çalışmaların sürdüğünü, mevcut yol güzergahının Köseağzı mevkisine kadar ineceğini açıkladı. Köseağzı mevkisinden Balı Köyü girişine kadar olan bağlantı güzergahının yapılabilmesi için süreye ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Devlet Demir Yollarına ait olan demir yolu güzergahının sökülmesinin ardından bu alanların Özel İdare'ye devrine ilişkin Zonguldak Valiliğinin çalışması olduğunu açıkladı.
KİM BU GÜÇLER?
Erdoğan geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. "Hem Ereğli-Devrek hem Ereğli-Kandilli yolu bizim için amentüdür. Bilinen bilinmeyen güçler bir adım atıyor orada yollar duruyor ondan sonra sök sökebilirsen yap yapabilirsen. Ana damarları açmak için hiçbir sorun yok, önümüzü aldık götürüyoruz tali damarlar zaman zaman ana damarların sıkıntısının önüne geçiyor. Orada yaşayanlarda kendilerini ana damar kabul ediyor.
KANDİLLİ'YE YOL GECİKMELİ
Kozlu ile Ereğli bağlantısı sağlıklı olmazsa "bana Ereğli-Düzce, Ankara-İstanbul yolu önemli değil oraya 6 ayda bir gidiyorum ama burada hep yaşıyorum" diyor biz onun duyarlılığına saygılıyız.
Kandilli yolu Köseağzı mevkisine kadar inecek bunun kararı verildi. Yine Köseağzından Balı Mahallesi bağlantısının yapılabilmesi için çalışmalar sürüyor. Devlet Demir Yollarına ait yerlerin İl Özel İdaresine devri ile ilgili olarak Zonguldak Valiliğinin bir çalışması var bu çalışma belki 6 ay sürer belki 1 yıl" dedi.