Kdz.Ereğli Kent Konseyi önümüzdeki günlerde kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin de katılım ile geniş çaplı bir toplantı düzenlemek için çalışmalara başladı.

Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kasım ayı olağan toplantısını Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Kent Konseyi Odasında Muhabbet Tezel, Başkanlığında gerçekleştirdi. Yürütme Kurulu, Kadın Meclisi Başkanı, Gençlik Mec lisi Başkanı'nın da katılımı ile yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

EREĞLİ İÇİN KRİTİK KARARLAR

Önümüzdeki günlerde Karadeniz Ereğli'de kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti yöneticileri ve Ereğli halkının da katılımıyla geniş çaplı bir değerlendirme toplantısının organizasyonu ile ilgili alt yapının oluş turulması yönünde karar alındı.  Okullarda çeşitli konularda paneller yapılması yönünde de görüş ve öneriler değerlendirildi. Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Karadeniz Ereğli'de kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlarımız ve halkımızın da katılımı ile geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Bu toplantıdaki amacımız Ereğli'nin sorunlarını masaya yatırabilmek, halkın şikayetlerini yetkililere ulaşmasında öncülük yapabilmek ve Ereğli'de yıllardır sağlanamayan birlik ve beraberlik olgusunu da ön plana çıkarmaktır. Bu toplantı ile ilgili Yürütme Kurulunda görevlendirdiğimiz arkadaşımız çalışmalarına başlamıştır, önümüzdeki günlerde de detaylı bilgi kamuoyuna aktarılacaktır. Yine Kent Konseyi'nin tüzük genel kurulunu gerçekleştirmesinin ardından oluşturduğumuz çalışma gruplarımızda Başkan, Başkan Yardımcısı ve Saymanlar belirlenmiştir. Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda saat 18.00'de Kent Konseyi, Çalışma Grubu yöneticileri ile bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaktır. Ayrıca okullarımız başta olmak üzere belirlenen alanlarda halkımızı bilgilendirme adı altında çeşitli paneller düzenlemek istiyoruz. Bunun ile ilgili de çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. İnşallah güzel çalışmalar yapacağız" dedi.