Gerçekleştirdiği genel kurulda çalışma gruplarının oylanarak onaylanan projeleri Kent Konsei, Ereğli Belediye Meclisine sunacak. Projelerin takipçisi olunacağını açıklayan Kent Konseyi gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Kdz.Ereğli Kent Konseyinin 3. Olağan Seçimsiz Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Çalışma gruplarının hazırladığı projelerin genel kurul üyelerine sunularak oylanmasının ardından projeler ile ilgili genel kurul üyelerinin düşünceleri alındı. Konsey genel kurulun ardından yaptığı değerlendirme açıklamasında bölgede sorunların çözümü için atılacak her türlü adına da tam destek verdiklerini kamuoyuna duyurdu.

YENİ GRUPLAR OLUŞTU
Kdz.Ereğli Kent Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi. Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nin 3. Olağan Seçimsiz Genel Kurulu yapıldı. Çok sayıda katılım ile Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda çalışma gruplarının projeleri tek tek okunarak belediye meclisine sunulması yönünde karar alındı. Yeni kurulması önerilen tarım ve hayvan-cılık arge çalışma grubu ile teknoloji ve endüstriyel çalışma grubu oylamaya sunuldu ve iki çalışma grubu oy birliği ile kabul edildi. Çalışma gruplarına katılmak isteyen şahsi müracaatların çalışma grubunun başkanına bildirilmesi yönünde hem fikir olunur-ken Rotary Kulübünün talep ettiği çalışma grubunun oluşturma yetkisi Kent Konseyi Yürütme Kuruluna verilmesi kararı alındı. Eveder Yönetim Kurulunun üyeliklerinin kabul edilmesinin ardından Turizm Çalışma Grubu ile Çevre ve Doğayı Koruma Grubu iki ayrı çalışma grubu haline getirildi. Çalışma Gruplarının genel kurula sunmuş olduğu ve oy birliği ile kabul edilerek Ereğli Belediye Meclisine gönderilmesi kararı alınan projeler şu şekilde.

KADIN MECLİSİ
Sevgi Çemberi ile ihtiyaç sahibi 1.200 kişiye yardım edildi. Ev hanımlarına 9 Mart 2010 tarihinde kermes düzenlenecek. Bu kermeste ev hanımları el becerilerini kazanca dönüştürmek ve ev ekonomisine katkı sağlamak. Çınaraltında mevcut atıl trafonun gerekli düzenleme ve tadilatının yapılarak Kadın Meclisinin kullanımına açılması.

GENÇLİK MECLİSİ
11 Ocak 2010 tarihinde Kızılay ile ortaklaşa düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında 90 ünite kan bağışı yapılmıştır. 1 Mart 2010 tarihinde Gençlere ve Ailelere Yönelik Uyuşturucu ile mücadele konulu konferans planlandı. Konuşmacı olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bağımlılık Danışmanı ve Adli Birimler Uzmanı Zafer Ercan ile Sanat ve Sinema dünyanın tanınmış ismi Kenan İmirzalıoğlu'nun katılması yönünde karar verildi.
Okuma çalışkanlığı kazandırmak için ayda bir gün (Pazar günü) Anıt önü ve sahil bandında geniş katılımlı okuma organizasyonu düzenlenmesi. Yüksek öğrenim öğrencilerinin çamaşırlarının yıkanabilmesi için çamaşır yıkama yerlerinin kurulması.

SAĞLIK GRUBU
Ereğli Belediyesi'ne ambulans için yardım kampanyası. 0-6 Yaş grubu çocuk bakım kursları projesi.

KATI ATIK VE SU KAYNAKLARI
Evsel Katı Atıkların ayrıştırılması, geri dönüşümünün sağlanması.

İMAR PLANLAMA
Yavaş kent uygulaması için çalışmalar yapılmalı, Meydanbaşı tek yön uygulamaları tartışıldı. Üç aylık deneme süresinin beklenmesi benimsendi.

SANAYİ TİCARET GRUBU
Avrupa Birliği Grubu ile ortak projeler, balıkçılık eğitimiyle ilgili hibe programına müracaat için 22 Mart 2010 tarihine kadar gerekli çalışmaların tamamlanması

TARİHİ DOKU VE GELENEKSEL EL SANATLARI
Tarihi binaların restorasyonu ve kullanıma açılması. İnanç turizmi (İsa'nın havarisi, Aziz Andrea Ereğli'de yaşamış) Kudüs, Efes, Antakya, Kdz.Ereğli Hristiyanlık alemi için önemli, bu çerçevede 30 Kasım 2010 tarihinde yortu yapılması. Sultan Orhan döneminde Müslümanlığın tanıtımı ve yayılması için göndermiş olduğu 3 din bilgini ile ilgili tanıtımlarla Ereğli'de ahi kültürünün kazanılması. 234 Şehidimizi tanıtan şehitler koridoru yapılması.

ÇEVRE SAĞLIĞI VE TURİZM ÇALIŞMA
Kentin muhtelif yerlerine bulunduğumuz yer levhalarının yapılması. Yabancı turistler için gezi rehberi. Ereğli'nin seyir yerlerinin Göztepe, Çeştepe, Radar hizmete açılması. Deniz kızı, yemeni ustası, tulumba, çembercik kuşu gibi anı heykellerinin yapılması. Termik santral, derelerden denize ulaşan kirlilikler, Köseağzı'nın plaj olarak katılması için çalışılması.

EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR GRUBU
Engelli vatandaşların spor yapabilmesi için uygun alanların araştırılarak sağlanması. Radar ile Soğanlısuyu mevkii arasında doğa yürüyüşü yapılması. Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa el becerileri kursları düzenleyerek eğitimden pazara çalışmaları. Halk otobüslerinde müşteri memnuniyeti anketi.

KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMA GRUBU
Kentimize konservatuvar kurulması. Ereğli'de yaşamış ve Ereğlili ressamların resimlerinin sergilenmesi. Ereğli yıldızlarını arıyor başlıklı (sanat, halk, pop, fantezi) ses yarışması için çalışmalar yapılıp, jüri oluşturularak seçmelerin yapılması. 26 Mart tarihinde final yarışması yapılması.

ULAŞIM ÇALIŞMA GRUBU
Şehir içi ulaşımında bisiklet kullanımını özendirme çalışmaları yapılması.

PROJELERİN TAKİPÇİSİYİZ
Kdz.Ereğli Kent Konseyi olarak Çalışma Gruplarımızın kısa sürede özverili çalışıp pek çok proje hazırlamasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirerek görev alanlara teşekkür ediyoruz. Ereğli Belediye Meclisine sunulacak bu projelerin biz sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca projeleri olan Ereğli Kent Konseyi'ne gönüllü katkı sağlamak isteyenlerin de Ereğli Kent Konseyi'ne müracaat etmelerini istiyoruz.

KONSEY TOPLANDI
Kdz.Ereğli Kent Konseyi, Kadın ve Gençlik Meclisi, Yürütme Kurulu Muhabbet Tezel Başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde yeralan Kent Konseyi Toplantı Salonunda bir araya geldi. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken Kent Konseyi'ne yapılan müracaatlar da değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde olgunlaşan ve ön hazırlıkları tamamlanan projeleri de

DESTEĞE HAZIRIZ
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçtiğimiz günlerde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda mesleki odalar ve sivil toplum örgütlerinin de katılımı ile Ereğli'nin sorunlarının masaya yatırıldığı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu girişimlerinden ötürü kutluyoruz. Ereğli Kent Konseyi olarak Ereğli'nin bölgenin sorunlarının çözümünde her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız.